برنامه ریزی برای رونق دوباره گردشگری بعد از مهار کرونا

به گزارش مجله زیبایی زندگی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: به طور حتم بعد از مهار کرونا، برنامه ریزی های خوبی برای رونق مجدد صنعت گردشگری اجرا خواهد شد و شاهد رونق و احیای این صنعت در کشور هستیم.

برنامه ریزی برای رونق دوباره گردشگری بعد از مهار کرونا

لذت بخشترین تجربه سفر را با تور لحظه آخری تجربه کنید. برای یافتن تورهای لحظه آخری، برنامه سفرهای مقرون به صرفه و دریافت راهنمایی از مسافران قدیمی با ما همراه باشید.

به گزارش خبرنگار خبرنگاران، دکتر علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی، عصر امروز سه شنبه 5 فروردین 99 با حضور در برنامه زنده گفت و گوی خبری از شبکه خبر، به تشریح مهم ترین اقدامات این وزارتخانه در هر سه حوزه ماموریت های تخصصی در سال گذشته و برنامه ریزی ها برای این سه حوزه در سال جدید پرداخت.

او در ابتدای صحبت های خود و در پاسخ به سوال مجری برنامه در مورد تاثیر کرونا بر صنعت توریستی گفت: شیوع کرونا به صنعت توریستی آسیب هایی را وارد نموده است؛ اما از همان روزهای اول شیوع این ویروس از آن جایی که عضو ستاد ملی مدیریت کرونا و نیز رئیس کمیته توریستی و فضاهای ورزشی این ستاد بودم برنامه ریزی ها برای آسیب حداقلی به این صنعت آغاز شد.

دکتر مونسان گفت: در همان ابتدا دستورالعمل و پروتکل هایی را برای واحدهای اقامتی سراسر کشور صادر کردیم، برنامه های نوروزی لغو شد و موضوع رعایت مسائل بهداشتی در تمام محیط ها و اماکن تحت نظارت این وزارتخانه به طور جدی در دستور کار نهاده شد.

تعویق زمان سفر به جای کنسل کردن

او ادامه داد: یکی از مسائلی که از همان روزهای ابتدای شیوع کرونا با آن روبه رو شدیم مراجعه مردم برای لغو تور، بلیت و یا اقامتی بود که از قبل رزرو نموده بودند که از آن ها خواستیم به جای لغو این رزروها، زمان سفر خود را به بعد از مهار کرونا منتقل نمایند و خوشبختانه شاهد همکاری های بسیار خوب مردم بودیم و این قول را نیز به هم وطنان عزیز می دهیم که بعد از مهار کرونا رزرو بلیت، تور و یا اقامت آن ها بدون افزایش قیمت در زمان مناسب اعمال گردد.

وزیر میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی ادامه داد: از دو سال پیش در حوزه توریستی شاهد یک رشد بسیار خوب در جذب توریستان خاری بودیم، در سال 96، تعداد 4میلیون و 600 هزار توریست خارجی، در سال 97، تعداد 7 میلیون و 800 هزار نفر و در 11 ماهه سال گذشته 8 میلیون و 700 هزار توریست خارجی وارد کشور شدند که البته برنامه ریزی های ما برای جذب 10 میلیون توریست بود اما شیوع ویروس کرونا باعث شد تا به صورت موقت شاهد توقف ورود توریستان خارجی به کشور باشیم.

سرمایه گذای 200 میلیارد تومانی در حوزه توریستی

او ادامه داد: این در حالی است که حجم سرمایه گذاری در حوزه توریستی نیز به شدت افزایش یافته است به گونه ای که شاهد سرمایه گذاری 200 هزار میلیارد تومانی در صنعت توریستی هستیم و در حال حاضر 500 هتل در کشور در حال احداث است که بخشی از آن ها هتل های 5 ستاره هستند.

دکتر مونسان گفت: تعداد بوم گردی ها نیز از 400 واحد در دو سال پیش در حال حاضر به 2هزار واحد رسیده است و این در حالی است که بر اساس برنامه ریزی ها قصد داشتیم تا سرانجام دولت دوازدهم به این عدد دست پیدا کنیم.

او ادامه داد: در کنار این اقدامات عمرانی و زیرساختی یکی از اقدامات مهم در حوزه توریستی، تدوین سند جامع توریستی است؛ این سند به زودی از سوی دولت تصویب می گردد. این مژده را هم به مردم عزیزمان باید بدهم که برنامه اقدام ملی توریستی نیز با همکاری یونسکو و سازمان جهانی توریستی در حال تدوین است و در سال 99 نهایی خواهد شد.

صادرات 600 میلیون دلاری صنایع دستی

دکتر مونسان در بخش دیگری از صحبت های خود به حوزه صنایع دستی نیز اشاره نمود و گفت: در حوزه صنایع دستی نیز ایران یکی از کشورهای دارای ظرفیت است و این حوزه به لحاظ این که یک حوزه مهم در فراوری و اشتغال به حساب می آید مورد حمایت این وزارتخانه است.

این مقام مسئول اضافه کرد: حمایت های خوبی از این حوزه اجرا شده که یکی از آن ها ارائه تسهیلات ارزان قیمت به هنرمندان صنایع دستی است. ضمن این که اجرای طرح تجاری سازی که از دو سال و نیم پیش آغاز شده نیز یکی از اقدامات مهم حمایتی از هنرمندان صنایع دستی به حساب می آید. در این طرح به موضوع بسته بندی و تجاری سازی توجه ویژه ای شده است.

او یادآورشد: در مجموع با حمایت های اجرا شده از این حوزه، شاهد صادرات 600 میلیون دلاری صنایع دستی در کشور در سال گذشته هستیم که 50 درصد آن به وسیله مبادی رسمی گمرکی و 50 درصد دیگر آن به صورت چمدانی اجرا شده است.

ثبت جهانی یک محور، اقدام خلاقانه

دکتر مونسان در ادامه به برنامه های وزارتخانه متبوع خود در حوزه میراث فرهنگی نیز اشاره نمود و گفت: خوشبختانه در حال حاضر 24 اثر از ایران ثبت جهانی شده که 2 اثر آن طبیعی است. از آنجایی که کشورها سالیانه تنها یک سهمیه برای ثبت جهانی دارند در یک اقدام خلاقانه به جای ثبت نقطه به نقطه، یک محور را ثبت می کنیم که به عنوان مثال در ثبت جهانی محور ساسانی، 8 اثر تاریخی نیز ثبت شده است.

وزیر میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی ادامه داد: در امسال، پرونده راه آهن شمال به جنوب کشور و در سال آینده پرونده اورامانات از سوی جمهوری اسلامی ایران در یونسکو آنالیز و در صورت تائید اعضا ثبت جهانی خواهند شد.

او اضافه کرد: این درحالی است که برای سال های بعدی پرونده های دیگری مانند کاروان سراهای ایران برای ثبت جهانی در نظر گرفته شده است و در حوزه میراث ناملموس نیز پرونده های مشترکی را با تعدادی از کشورها در دست تهیه و ارسال داریم.

فرصت سفر برای عموم مردم بعد از مهار کرونا

دکتر مونسان همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اختصاص سهمیه بنزین سفر برای بعد از مهار کرونا نیز گفت: این موضوع جزو اختیارات دولت است و با توجه به اهمیتی که رئیس جمهوری برای صنعت توریستی قائل است مطمئن هستم که دولت محترم با اتخاذ تدابیر گوناگون از این صنعت حمایت خواهد نمود.

او در سرانجام صحبت های خود با قدردانی از مردم برای همکاری در کاهش سفرها گفت: خوشبختانه آنالیز ها نشان می دهد در مجموع 54 درصد سفرها نسبت به مدت مشابه کاهش یافته است. این قول را به مردم عزیزمان می دهیم که بعد از مهار کرونا بستر بسیار خوبی برای سفر و توریستی برا همه هم وطنان فراهم خواهد شد و یک فرصت خوب برای رونق مجدد صنعت توریستی به وجود خواهد آمد.

منبع: میراث آریا
انتشار: 24 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: beauty-of-life.ir شناسه مطلب: 920

به "برنامه ریزی برای رونق دوباره گردشگری بعد از مهار کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برنامه ریزی برای رونق دوباره گردشگری بعد از مهار کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید