میگوی طلایی بکارید!

به گزارش مجله زیبایی زندگی، این گیاه زیبا با ظاهر نامعمول، ناوک یا میگو طلایی نام دارد. شاخسار گیاه مانند رنگین کمانی هر فضای دلمرده ای را رنگارنگ و شاداب می نمایند. دوست دارید پرورشش دهید؟

میگوی طلایی بکارید!

نام گیاه میگو طلایی را به 5 گلفروشی بگویید تا حدودا پنج توصیف متفاوت از این گیاه را بشنوید! برخی از آنها اعتقاد دارند میگو طلایی همان گیاه مشعلی است و بقیه گونه های دیگر گیاهی را به عنوان میگو طلایی می شناسند. برای جلوگیری از این مشکل، این گیاه را با نام ناوک یا بلپرون جستجو کنید.

این گیاه گل هایی با برگچه های رنگارنگ و مانند میگو در انتهای ساقه فراوری می نماید. در زادگاهش، ناوک، به ارتفاعی حدود 180 سانتی متر هم درمی آید و شاخسار شنماینده ای دارد. اما پرورش دهندگان خانگی، این گیاه را طوری تربیت و هرس می نمایند که اندازه اش در ارتفاعی قابل کنترل بماند تا از آشفته شدن ظاهر گیاه و رشد خیلی سریع آن جلوگیری نمایند. مهیا کردن شرایط رشدی مناسب گیاه نسبتا آسان است. ناوک تنها به آب و گرمای کافی احتیاج دارد!

شرایط رشد

- نور

ناوک به مکانی روشن احتیاج دارد. گیاه را در معرض آفتاب ظهر قرار ندهید. این گیاه مناسب اتاق پذیرایی، یا محلی دیگر از خانه که پر از نور طبیعی است، می باشد.

- آبیاری

در طول ماه های تابستان گیاه به اندازه زیادی آب احتیاج دارد. در این زمان نباید اجازه دهید که خاک ناوک کاملا خشک گردد. گیاهانی که به مدت طولانی خشک می مانند، مستعد ریزش برگ هستند. در زمستان آبیاری را کاهش دهید.

- دما

اگر ناوک را در بیرون از خانه کاشته اید، باید آن را از سرمای زمستان محافظت کنید. گیاه در کل دماهای معتدل را دوست دارد و دمای خیلی بالا و خیلی پایین را تحمل نمی نماید.

- رطوبت

غبار پاشی باعث پوسیده شدن براکته های گل می گردد(قسمت رنگی گل). برای تامین رطوبت می توانید از زیر گلدانی حاوی سنگریزه بهره ببرید. به این صورت که، زیر گلدانی را پر از سنگریزه کنید و نصف ارتفاع سنگ ریزه ها آب درون زیر گلدانی بریزید و گلدان گیاه را روی آن قرار دهید. توجه کنید که کف گلدان با آب درون زیر گلدانی تماس نداشته باشد در غیر این صورت ریشه ها پوسیده می شوند و گیاه دچار خفگی می گردد.

- خاک

ناوک به خاک گلدانی سبک و با زهکشی خوب احتیاج دارد. برای کاشت آن از خاک های حاوی کود هم می توانید بهره ببرید.

- کود دهی

در فصل گلدهی ناوک (ابتدای فصل رشد)، گیاه را با کودهای محلول و ضعیفی که حاوی تمامی عناصر مورد احتیاج گیاه است، هر هفته تغذیه کنید. سعی کنید از کودهایی که گیاه را تشویق به گلدهی می نمایند، بهره ببرید. این گیاه به نسبت، به کود دهی زیادی احتیاج دارد.

تکثیر

گیاه به راحتی به وسیله قلمه ساقه تکثیر می گردد. در ابتدای فصل رشد به یاری چاقوی باغبانی یا چاقویی تیز قلمه ای از ساقه را جدا کنید و درون هورمون ریشه زنی قرار دهید تا شانس گرفتن قلمه بیشتر گردد. چند گلدان کوچک را با خاک مخصوص جوانه زنی یا مخلوط غیر خاکی استریل پر کنید و قلمه ها را درون آن قرار دهید. رمز موفقیت قلمه ها، فراهم کردن اندازه زیادی گرما برای آنها است. پس قلمه ها را در محیطی گرم قرار دهید و مرطوب، و نه خیس، نگه شان دارید.

تعویض گلدان

گلدان ناوک را هر سال یا یک سال در میان، بسته به اندازه رشدش، تعویض کنید. اگر گیاه تان را درون گلدان بزرگی کاشته اید می توانید آن را به بالکن منتقل کنید تا اندازه زیادی نور داشته باشد و زودتر بزرگ گردد و گلدانش را پر کند.

می توانید در انتهای فصل (زمستان)، گیاه را تا نزدیکی خاک، یا کمتر از این اندازه، ببرید. نگران نباشید در بهار سال بعد گیاه دوباره رشد می نماید و فراوری شاخه و برگ می نماید. در بهار با مشاهده رشد دوباره شاخسار، گلدان گیاه را تعویض کنید. اگر گیاه را در طول تابستان در بیرون از خانه نگهداری نکرده باشید، تنها یک سال در میان احتیاج به تعویض گلدان خواهید داشت.

با این گیاه زیبا خون تازه ای در رگ های خانه تان می دود!

منبع: فوت و فن / thespruce.com
انتشار: 18 مرداد 1401 بروزرسانی: 18 مرداد 1401 گردآورنده: beauty-of-life.ir شناسه مطلب: 2155

به "میگوی طلایی بکارید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "میگوی طلایی بکارید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید