بررسی گوشی شیائومی ردمی نوت 8 پرو: کاملا معمولی و اقتصادی
به گزارش مجله زیبایی زندگی، ردمی نوت 8 پرو در سپتامبر 2019 عرضه شد. ردمی نوت 8 و ردمی نوت 8 پرو ظاهر و مشخصات تا حدودی مشابه هم دارند. طراحی زیبا به همراه دوربین چهارگانه نسبتا پرچم دار و قیمتی که آن ها را خواستنی ترین گوشی اقتصادی دنیا می کند.
چند سالی است که برند ردمی هم مورد توجه و استقبال طرفداران گوشی های میان رده قرار گرفته و با سخت تر شدن رقابت در این بازار، شیائومی هم پی در پی به دنبال افزایش نوآوری در این خط تولید است.
ردمی نوت 8 پرو یکی از اولین گوشی های این شرکت چینی با لنز 64 مگاپیکسلی ساخت سامسونگ است. در آن از فناوری ترکیب و فشردگی پیکسل ها برای رسیدن به کیفیت بهتر مشاهده می شود.
باتری نسبتا بزرگ 4500 میلی آمپرساعتی به همراه فناوری شارژ سریع و شارژر 18 واتی دارد. به صفحه نمایش 6.5 اینچی IPS LCD دارد با گوریلا گلاس 5 مجهز است و 6 الی 8 گیگابایت رم عرضه می شود.
خوب، تصور می کنید قیمت چنین گوشی در بازار ایران چقدر است؟ حدود 5 میلیون و 300 هزار تومان برای مدل 64 گیگابایت با رم 6 گیگابایتی! به همین دلیل است که باز این گوشی را در فهرست پرفروش ترین اسمارت فون ها یک سال اخیر ایران می بینیم.
طراحی: کمی قدیمی
طراحی ردمی نوت 8 پرو شباهت های زیادی به ردمی نوت 7 پرو دارد. در پنل جلویی از شیشه گوریلا گلاس 5 استفاده شده است و یک ناچ قطره ای درست در وسط لبه بالایی پنل نمایشگر دیده می شود.
فریم کناری از جنس پلاستیک است؛ اندازه نسبتا بزرگ و وزن سنگین تری نسبت به نمونه های مشابه دارد. اگرچه یک گوشی با حاشیه های نازک و باریک محسوب می شود ولی امروزه گوشی هایی به مراتب شیک تر در بازار سراغ داریم. از قلم نیاندازید این گوشی در پاییز 98 وارد بازار شده است.
پنل پشتی برآمده و بسیار لیزی دارد. دریافت آن در دست کمی مشکل است و برآمدگی دوربین کاملا مشخص است. مواظب باشید گوشی را روی سطح بسیار لغزنده ای قرار ندهید چون احتمال افتادن آن هست.
چینش درگاه ها و کلیدها در این گوشی مشابه سبکی است که همه اسمارت فون ها در سال های اخیر دنبال کردند. در کناره راست شاهد کلید پاور و کنترل صدا هستیم. کلیدهایی خوش دست که کار کردن با آن ها راحت است.
در کناره پایین هم یک درگاه USB-C و جک هدفون 3.5 میلی متری در کنار یک بلندگو می بینیم. در کناره چپ اسلات سیم کارت و کارت حافظه قرار گرفته است. سنسور IR در بالای گوشی کار شده و دوربین سلفی به همراه سنسورهای مجاورت و تشخیص دهنده نور محیط در ناچ صفحه نمایش هستند.
در مجموع ظاهری مدرن و زیبا دارد؛ شبیه به بسیاری از گوشی های میان رده و اقتصادی در سال ها اخیر.
صفحه نمایش: متوسط
پنل نمایشگری به ابعاد دقیق 6.53 روی گوشی ردمی نوت 8 پرو می بینیم. پس، یک گوشی نسبتا بزرگ با صفحه نمایشی مناسب است. به ویژه اینکه حاشیه های باریکی دارد و نسبت پنل نمایشگر به بدنه حدودا 85 درصد است.
جنس این پنل از IPS LCD با رزولوشن فول اچ دی 2340 در 1080 پیکسل است. تراکم پیکسلی 395 پی پی آی با نسبت تصویر 19:9 دارد. روشنایی این نمایشگر هم 500 نیت اسمی است ولی در تست ها 460 نیت گزارش شده است و از فرمت HDR پشتیبانی می کند. البته، این میزان روشنایی می تواند تا 640 نیت افزایش پیدا کند.
این مشخصات به ما می گویند باید یک صفحه نمایش خوب روی این گوشی داشته باشیم. کنتراست بالا، کیفیت فوق العاده، روشنایی خوب و شاید کمی تداخل رنگ ها و ضعف در نمایش عمق رنگ های سیاه و خاکستری مشاهده کنیم.
دقت رنگ نمایشگر هم برخی اوقات آن طور که انتظار داریم نیست ولی نباید فراموش کنیم داریم درباره یک گوشی اقتصادی صحبت می کنیم.
سخت افزار: فراتر از انتظار
شیائومی روی این گوشی پردازنده موبایل مدیاتک هلیو G90T را کار گذاشته است. این پردازنده در بازار به یک تراشه گیمینگ ارزان قیمت معروف است. با فرآیند ساخت 12 نانومتری و توسط شرکت TSMC تولید شده است.
مصرف انرژی پایین تر و قیمت کمتری دارد. یک پردازنده موبایل هشت هسته ای شامل دو هسته Cortex-A76 با نهایت سرعت 2.05 گیگاهرتزی و شش هسته Cortex-A55 با نهایت سرعت 2.0 گیگاهرتزی است.
کنار این CPU شاهد یک پردازنده گرافیکی Mali-G76 MC4 هستیم. در این GPU از فناوری HyperEngine استفاده شده تا شاهد گیم پلی روان تری باشیم.
شیائومی ردمی نوت 8 پرو با 6 یا 8 گیگابایت رم و 64 یا 128 گیگابایت فضای ذخیره سازی روانه بازار می شود. مشخص است در سال 2020 همه کاربران دوست دارند مدل 8 گیگابایت رم با 128 گیگابایت فضای ذخیره سازی را خریداری کنند.
عملکرد این پردازنده فراتر از تصور است. با کارایی پردازنده معروف اسنپدراگون 845 کوالکام که در سال 2018 قوی ترین CPU موبایل دنیا بود؛ برابری می کند و در جدول گوشی های میان رده کنار گوگل پیکسل 3 و سامسونگ A60 قرار می گیرد. از عملکرد سامسونگ گلکسی A50 بهتر است و هواوی پی سی لایت را جا می گذارد.
در کل باید کارایی مناسبی از این گوشی در بازی، پردازش های گرافیکی، اجرای چندین اپ با هم و چند وظیفگی، تمیزی صحنه ها و روانی کار با آن انتظار داشته باشید.
دوربین: بدون هوش مصنوعی
گفتیم که در پنل پشتی شاهد یک ماژول دوربین چهارگانه هستیم که به ظاهر جذابیت بالایی دارد. نکته مهم گفتنی درباره دوربین ردمی نوت 8 پرو، نبودن لنز تله فوتو و استفاده از لنز ماکرو است. روالی که بعدا در سال 2020 به یک جریان اصلی در بازار گوشی های میان رده و اقتصادی تبدیل شد.
به این ترتیب روی Redmi Note 8 Pro شاهد یک دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی با لنز 26 میلی متری واید و دهانه f/1.9 هستیم. این لنز در زمان خودش تازه وارد بازار شده بود و برای همه جذابیت داشت. پیشرفت قابل ملاحظه ای نسبت به ردمی نوت 7 پرو دارد و فاصله کانونی آن 1 تا 1.7 اینچی است و سایز آن به 0.8 میکرو متر می رسد.
دوربین اولتراواید 8 مگاپیکسلی و 13 میلی متری با دهانه f/2.2 به همراه یک دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلی و یک دوربین تشخیص عمق هم در این ماژول دوربین می بینیم. دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.0 هم در پنل جلویی برای عکاسی سلفی داریم.
مهم ترین تفاوت عکس های گرفته شده با دوربین اصلی ردمی نوت 8 پرو با دیگر گوشی ها در پردازش های هوش مصنوعی است. متاسفانه، عکس های علی رغم اینکه کیفیت بسیار خوبی در نور زیاد و طول روز دارند ولی گاهی شفایت رنگ زیادی داشته و گاهی تیره به نظر می رسند.
این کیفیت عکس ها به حدی هست که شما را راضی کند و بتوانید عکس های بسیار قشنگی از مناظر بگیرید اما اگر کمی نور محیط کمتر شود یا اینکه در زاویه و شدت نور مناسبی عکاسی نکنید؛ کیفیت عکس افت می کند.
حرف آخر: اقتصادی و رضایت بخش
شیائومی Redmi Note 8 Pro همه امکانات و مشخصات یک گوشی اقتصادی را دارد. در میان رده ها یک متوسط است و قیمت بسیار خوب آن برخی کمبودها و کاستی ها را می پوشاند.
گوشی های گلکسی A50 و A60 مشخصاتی مشابه این گوشی دارند ولی از نظر کیفیت بدنه، دوربین و باتری ضعیف تر هستند. فقط نمایشگر Super AMOLED سامسونگ گلکسی A50 و سنسور اثر انگشت بزرگ زیر صفحه نمایش آن توجه ها را به خود جلب می کند. سنسور اثر انگشت ردمی نوت 8 پرو در پشت گوشی و دقیقا چسبیده با دوربین ها است.
حالا تصمیم و انتخاب با شما است. با پول کمتر یک گوشی اقتصادی بگیرید که هیچ مسئله ای با آن نخواهید داشت یا پول بیشتری بدهید و سراغ میان رده های بالاتری بروید تا صفحه نمایش بهتر، کیفیت دوربین بالاتر، پردازنده قوی تر و برخی امکانات اختصاصی دیگر داشته باشد.
منبع: یک پزشک