برگزاری فستیوال ها معرف برقراری پیوند بین فرهنگ ها است

به گزارش مجله زیبایی زندگی، همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی ایران، فستیوال غذای پونا یونیورسیتی 2018 در دانشگاه پونا (هند) افتتاح شد.

برگزاری فستیوال ها معرف برقراری پیوند بین فرهنگ ها است

به گزارش خبرنگاران، هم زمان با دهه فجر انقلاب اسلامی ایران، فستیوال غذای پونا یونیورسیتی 2018 با حضور احمد صادقی، سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مومبای هند، مهدی زارع، رئیس خانه فرهنگ، ویجی کاره، معاون مرکز ارزش های بشریت و رئیس دپارتمان صنایع دفاع و دانشگاه بین المللی پونا، اساتید دانشگاهها، فرهیختگان، هنرمندان، (vikram gokhale)هنرپیشه پیشکسوت سینما و تئاتر، دانشجویان، اصحاب اندیشه و صاحب نظر و علاقه مند به هنر از کشورهای مختلف عصر آدینه 13 بهمن 1396(2 فوریه 2018) درSavitribai Phule Pune University Ganeshkhind Pune افتتاح شد.

این فستیوال، با میزبانی رئیس مرکز بین المللی دانشگاه پونا و حضور کشورهایی از: نامیبیا، نپال، گامبیا، تایلند، مالاوی، یمن، بنگلادش، زامبیا، سودان جنوبی، آفریقای جنوبی، عراق، ایران، زیمباوه، موزامبیک، تانزانیا، چین، موریتس، سریلانکا، نیجریه، افغانستان، ترکمنستان و تمامی کشورها از قاره آسیا و آفریقا می باشند، شرکت داشتند.

فستیوال غذا سالیانه در شهر پونا برگزار می گردد. در این جشنواره، علاوه بر نمایش غذاهای ملی هرکشور ، گروههای هنری از کشورهای مختلف برنامه های متنوعی از هنرهای ملی کشورشان را در جشنواره بین المللی غذا اجرا کردند.

هدف از برگزاری این فستیوال، تاثیر آن در همگرایی جوامع و امکان آشنایی شرکت نمایندگان با دیگر اقوام و فرهنگ غذایی کشورهای مختلف و ایجاد ارتباط متقابل فرهنگی و اجتماعی شهروندان کشورهای مختلف است.

حضور ایران در جشنواره بین المللی غذا بصورت شاخص و متمایز بود و غذای های ایرانی از نظر تنوع، زیبایی و طعم و مزه یکی از بهترین ها در جشنواره پونا بود که مورد استقبال شرکت نمایندگان نهاده شد.

در ابتدا جشنواره آقای احمد صادقی، سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مومبای بعد از ظهر آدینه 13 بهمن 1396 با ویجی کاره، معاون مرکز ارزش های بشریت و رئیس دپارتمان صنایع دفاع و دانشگاه بین المللی پونا، ملاقات و تبادل نظر کردند.

سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مومبای در ابتدا ضمن خیرمقدم به شرکت نمایندگان در این جشنواره طی سخنانی گفت: آنچه انسان را از سایر موجودات متمایز می نماید و به آن ویژگی می بخشد، سرشت مترقی هویت انسانی او و سنت و میراث فرهنگی است که نسل به نسل در جامعه انسانی منتقل می گردد.

وی در ادامه اضافه کرد: فرهنگ شیوه زندگی گروهی از انسان ها و مشتمل بر عقاید و سنت های آنان است که معرف ارزش ها و باورهای آنان به طرق و شیوه های مختلف می باشد. فرهنگ بر بینش، قواعد و نهادهای بشری در گستره جامعه جهانی اثرگذار است.

صادقی گفت: باتوجه به درهم تنیده شدن جهان با سرعتی شگرف در نتیجه جریان قوی اطلاعات و گسترش شیوه های زندگی جهانی و سرعت اینترنت، فرهنگ ها نیز با همین آهنگ به سوی آینده در حرکت هستند.

سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران یادآور شد و گفت: در کنار سایر جنبه های فرهنگ (چون هنر، زبان، موسیقی و مذهب) غذا و آشپزی سازوکاری قدرتمند در هویت آفرینی برای افراد در گستره های جغرافیایی مختلف بوده است.

وی اظهار داشت: شاید ما هنوز به اندازه ای که باید به حیاتی بودن نقش غذا و میزان ارتباط دهنده بودن آن بین فرهنگ و افراد با زمینه های متفاوت در عرصه های زندگی، توجه نداشته ایم.

صادقی اضافه کرد: غذا و آشپزی ایرانی در زمره مواردی است که با حوزه ها و مناطق جغرافیایی پیرامون خود شامل آسیای میانه، قفقاز، ترکیه، یونان، عراق و حوزه عربی غرب آسیا و حتی روسیه تبادل تاریخی طولانی داشته است. جنبه های بسیاری از آشپزی و غذایی ایران حتی در شمال هند نیز مشاهده شده و درواقع غدای شبه قاره هند، آناتولی و ایران تاریخچه ای مشترک را با بین النهرین و حوزه مدیترانه در تبادل قرار داده اند.

وی در ادامه سخنان خود گفت: در نتیجه می توان گفت که غذا بسی فراتر از صرف تغذیه و تأمین ادامه حیات برای افراد بشر ایفای نقش می نماید و در عمل نقش واسطه و پیوند دهنده بین مردمِ فرهنگ های متفاوت و فراهم نماینده تجارب تازه از این فرهنگ ها برای آنان است.

وی گفت: آیا می توان کسی را یافت که طعم غذای تازه ای در یک رستوران او را به یاد غذایی آشنا به ذائقه اش نیانداخته باشد؟ غذا و آشپزی ایرانی در شهرها و جوامع چند فرهنگی جهان از جمله در هند و در این شهر (پونا) مقبولیت و جذابیت روزافزون به دست آورده است، زیرا شمار متنابهی از ایرانی ها در اینجا زندگی می نمایند و رستوران های ایرانی این شهر نیز اسم و رسم مشهوری دارند.

صادقی اضافه کرد: انجمن هایی مانند این فستیوال، معرف وجود علاقه و اشتیاق برای شناخت و برقراری پیوند بین فرهنگ ها هستند.

وی در ادامه سخنان خود گفت: این رخداد نه تنها اعضای این مجموعه را کنار هم آورده و آنها را نسبت به انواع غذاهای یکدیگر آشنا می سازد بلکه آنها را به حوزه مشترک در این مورد نیز مطلع می سازد. این یعنی یافتن مشابهت ها در بین فرهنگ های موجود در عین بهره مندی از غذاهای لذید یکدیگر است.

احمد صادقی، سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مومبای در حاشیه جشنواره غذا، در فضایی صمیمانه با دانشجویان، محققان و پژوهشگران مقیم در پونا ملاقات و گفت وگو کرد و هم وطنان مقیمِ پونا از حضور وی در این جشنواره تشکر و قدردانی کردند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 13 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: beauty-of-life.ir شناسه مطلب: 632

به "برگزاری فستیوال ها معرف برقراری پیوند بین فرهنگ ها است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برگزاری فستیوال ها معرف برقراری پیوند بین فرهنگ ها است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید