کشتی آزاد ایران در بازیهای آسیایی 2018، چشم کاروان به ورزش اول
به گزارش مجله زیبایی زندگی، تیم ملی کشتی آزاد ایران با 6 آزادکار روز پنج شنبه راهی اندونزی می گردد، تیمی که اینبار نیز علی رغم همه کمبودها وظیفه سنگینی برای مدال آوری در اندونزی دارد.
به گزارش خبرنگاران، کشتی آزاد ایران تاکنون در 13 دوره رقابت های بازی های آسیایی حضور داشته که حاصل آن 47 مدال طلا، 26 نقره و 18 برنز برای ورزش ایران بوده است.
ایران در آخرین حضور خود در این رقابت ها در سال 2014 با کسب 4 مدال طلا و یک نقره مقتدرانه بر سکوی نخست نهاده شد.
در دوره جدید بازی های آسیایی که قرار است از هفته آینده به میزبانی اندونزی برگزار گردد، کشتی آزاد و کشتی فرنگی هر کدام با دو وزن کاهش نسبت به دوره قبل در 6 وزن برگزار خواهد شد. البته در دوره قبل نیز هر تیم می توانست 7 کشتی گیر داشته باشد.
با تصمیم کادر فنی تیم ملی و تایید شورای فنی قرار است رضا اطری در57، مهران نصیری در 65، مصطفی حسین خانی در 74، حسن یزدانی در 86، علیرضا کریمی در 97 و پرویز هادی در 125 کیلوگرم برای ایران در این رقابت ها به روی تشک بروند.
با وجود همه انتقادها و کمبودها اینبار نیز تیم ملی کشتی آزاد ایران با راهنمایی رسول خادم خود را برای کسب بهترین نتیجه در آوردگاه بازی های آسیایی آماده نموده و باید دید 6 آزادکار ایران در انتها این رقابت ها چند مدال را برای کاروان ورزش ایران به ارمغان می آورند. پیش بینی مسئولان ورزش و فدراسیون برای کشتی آزاد و فرنگی دو مدال طلا در هر کدام از این دو رشته بوده است.
در ادامه به معرفی اجمالی 6 آزادکار ایران در این رقابت ها و سابقه مدال آوری کشتی آزاد ایران در 13 دوره حضور در بازی های آسیایی اشاره شده است.
وزن 57 کیلوگرم: یک فرصت دیگر برای اطری
رضا اطری، کشتی گیر مازندرانی است که تجربه خوبی در این وزن دارد و باید نتایج مسابقات دنیای 2017 را این بار در بازیهای آسیایی جبران کند و نشان دهد که می تواند جانشین خوبی برای حسن رحیمی باشد.
تنها وزنی که کادر فنی انتخاب فرد نهایی را به آنالیز بیشتر موکول کرد همین وزن بود، جایی که قرار شد از بین مهران رضازاده و رضا اطری یک نفر مسافر بازی های آسیایی جاکارتا گردد که در نهایت اطری به عنوان ملی پوش انتخاب شد.
دارنده مدال برنز آسیا این بار در بازی های آسیایی جاکارتا این فرصت را دارد اعتماد از دست رفته کادر فنی و کشتی دوستان را بدست بیاورد.
یوکی تاکاهاشی قهرمان دنیا 2017 از ژاپن، ساندیپ تومار قهرمان آسیا از هند، بک بایار اردنبات دارنده مدال برنز دنیا و قهرمان آسیا از مغولستان و محمودجان شاوکاتوف دارنده مدال نقره جوانان دنیا و نقره آسیا از ازبکستان چهره های شاخص این وزن در بازی های آسیایی هستند.
وزن 65 کیلوگرم: مهران نصیری جانشین میثم نصیری
مهران نصیری هر چند در فینال مرحله نهایی انتخابی تیم ملی برابر حسن مرادقلی کهنه کار دو مرتبه با نتایج دو بر صفر و چهار بر سه بازنده شد اما به لطف درخشش در تورنمنت بزرگ یاشاردوغو و کسب مدال طلای این جام معتبر که با پنجمی مرادقلی همراه بود، توانست صاحب دوبنده تیم ملی گردد.
میثم نصیری، کشتی گیر با تجربه و کهنه کار این وزن که او نیز آنطور که باید قدر فرصت های کادر فنی را ندانست، چند روز پیش بدلایل نامعلوم از تیم ملی استعفا داد و حال باید دید مهران نصیری جوان می تواند خود را در حد یک کشتی گیر شش دانگ نشان دهد و از جاکارتا بلیط بوداپست را به نام خود رزرو کند یا خیر؟
باجرانگ دارنده مدال طلای آسیا و نقره زیر 23 سال دنیا از هند، دایچی تاکاتانی دارنده مدال نقره آسیا 2018 از ژاپن، لی سئونگ چول نفر دوم آسیا از کره جنوبی و یرلان بک کاتال نفر سوم بازی های آسیایی از چین نفرات شاخص این وزن در بازی های آسیایی هستند.
وزن 74 کیلوگرم: حسین خانی و اشتباهاتی که نباید مرتکب گردد
حسین خانی، کشتی گیر کهنه کار تیم ملی هر چند مقابل سعید داداش پور در مرحله نخست انتخابی تیم ملی بازنده شد اما در مرحله نهایی به هر سختی ممکن توانست انتقام شکست در مرحله نخست را بگیرد، شکستی که برای او خیلی گران تمام شده بود!
باید دید دارنده دو مدال طلای آسیا و یک برنز دنیا و با تجربه ترین چهره تیم ملی چه نمایشی در جاکارتا خواهد داشت؟ حسین خانی با تجربه بالایی که دارد می تواند ایران را صاحب یک مدال خوشرنگ کند.
سوشیل کومار دارنده مدال های نقره و برنز المپیک و طلای دنیا از هند، آدام باتیروف از بحرین، مانداراخان گانزوریک دارنده مدال برنز دنیا و نقره آسیا از مغولستان، یوهی فوجینامی دارنده مدال برنز دنیا 2017 از ژاپن، بکزاد عبدالرحمن اف دارنده مدال برنز دنیا و قهرمان آسیا از ازبکستان و مسلم اولویف قهرمان آسیا از قرقیزستان کشتی گیران شاخص و عنوان دار وزن 74 کیلوگرم در بازی های آسیایی هستند.
وزن 86 کیلوگرم: یزدانی و جادوگری در سرزمین جادو!
یکی از شاخص ترین چهره های ورزش ایران برای نخستین بار در بازی های آسیایی به روی تشک می رود تا باز هم اینبار در اندونزی همه را مبهوت هنرنمایی خود بر روی تشک مبارزه کند.
دارنده مدال های طلای دنیا و المپیک انگیزه زیادی برای کسب مدال طلایی دیگر اینبار در بازی های آسیایی دارد.
آدیلیت داولومبایف دارنده مدال نقره آسیا از قزاقستان، اویتومن اورگودول دارنده مدال نقره آسیا از مغولستان و رشید قربان اف دارنده مدال برنز دنیا و قهرمان آسیا از ازبکستان جدی ترین رقبای یزدانی در اندونزی خواهند بود.
97کیلوگرم : علیرضا کریمی و ماموریت سخت
علیرضا کریمی دارنده مدال برنز دنیا سال گذشته و زمانیکه حسن یزدانی از 74 کیلوگرم به 86 کیلوگرم آمد ترجیح داد به یک وزن بالاتر برود و در وزن 92 کیلوگرم کشتی بگیرد.
از آنجا که این وزن در بازی های آسیایی حضور ندارد و بدنبال نارضایتی کادر فنی از مجتبی گلیج و علیرضا گودرزی آزادکاران وزن 97 کیلوگرم ایران، کادر فنی تیم ملی در اقدامی غیر قابل انتظار کریمی را باز هم به یک وزن بالاتر فرستاد و این کشتی گیر قرار است در بازی های آسیایی به عنوان نماینده وزن 97 کیلوگرم ایران کشتی بگیرد. کریمی میخواهد تا پاسخ اعتماد کادر فنی را بدهد و ایران را صاحب مدالی خوشرنگ کند.
ماگومد ابراگیم اف دارنده مدال برنز المپیک و قهرمان آسیا از ازبکستان جدی ترین رقیب کریمی است. باخدولت آلمنتای دارنده مدال برنز جوانان دنیا از قزاقستان، ماگومد موسی یف قهرمان آسیا از قرقیزستان و کیم جائه گانگ قهرمان آسیا از کره جنوبی دیگر رقبای مهم کریمی در این مسابقات هستند.
وزن 125 کیلوگرم: پرویز هادی بدنبال تکرار طلای اینچئون
کمیل قاسمی سنگین وزن نابغه کشتی ایران که مدال های نقره و برنز المپیک را در کارنامه خود دارد، پس از المپیک ریو دیگر بر روی تشک مبارزه حاضر نشد تا زمینه برای عرض اندام هر چه بیشتر پرویز هادی و یدالله محبی بیشتر گردد.
هادی در جریان انتخابی المپیک ریو و پس از شکست مقابل کمیل قاسمی حواشی زیادی را برای فدراسیون ایجاد کرد و چند وقتی از تیم ملی کنار گذاشته شد اما اینبار بدون حاشیه و با عزمی جزم همه مدعیان را کنار زد و صاحب دوبنده تیم ملی در بازی های آسیایی شد.
هادی دوره قبل نیز در بازی های آسیایی اینچئون صاحب مدال طلا شده بود و اینبار نیز هدفی جز بوسه بر مدال طلایی دیگر ندارد. او به همراه حسین خانی تنها کشتی گیران آزادکار ایران هستند که در دوره قبل بازیهای آسیایی حضور داشته اند.
دیوید مودزمانشویلی دارنده مدال نقره المپیک، مدال برنز دنیا و قهرمان آسیا از ازبکستان، گئورگی ساکانیدزه از قطر، زولبو ناتساگسورن دارنده مدال نقره آسیا از مغولستان، نام کیونگ جین نفر سوم بازی های آسیایی از کره جنوبی و ژیویی دنگ نفر سوم آسیا جدی ترین رقبای هادی در راه کسب دومین طلای بازی های آسیایی است.
مدالهای کشتی آزاد ایران در ادوار گذشته بازیهای آسیایی:
1958 توکیو :3 طلا، 3 نقره و 2 برنز
1966 بانکوک:3 طلا و 5 نقره
1970 بانکوک:5 طلا، 2 نقره و یک برنز
1974 تهران:5 طلا، 4 نقره، یک برنز
1982 دهلی نو:3 طلا، 2 نقره و 2 برنز
1986 سئول:3 طلا، 2 نقره و 4 برنز
1990 پکن:3 طلا، 2 نقره و 2برنز
1994 هیروشیما:6 طلا، یک نقره و 2 برنز
1998 بانکوک:4 طلا، یک نقره و یک برنز
2002 بوسان:یک طلا، 2 نقره و 2 برنز
2006 دوحه:4 طلا و یک نقره
2010 گوانجو:3 طلا، یک نقره و یک برنز
2014اینچئون:4 طلا و یک نقره
به گزارش خبرنگاران، تیم ملی کشتی آزاد روز 25 مردادماه راهی جاکارتا می گردد و طبق برنامه مسابقات اوزان 57، 65، 74، 86 و 97 کیلوگرم روز 28 مرداد و رقابت های وزن 125 کیلوگرم روز 29 مردادماه برگزار می گردد.
منبع: خبرگزاری ایسنا