14 روش برای طعم و مزه دار کردن ماهی

به گزارش مجله زیبایی زندگی، مزه دار کردن ماهی، از آن دسته کارهایی است که اگر به درستی و با صبر و حوصله انجامش دهید می توانید از نتیجه کار غرق لذت شوید و به قولی انگشت های خودتان را هم با ماهی ها بخورید. البته که طعم دار کردن ماهی فقط به یک روش خلاصه نمی گردد. شما بسته به ذائقه خود و اعضای خانواده تان، می توانید از روش ها و ترکیبات مختلفی که در ادامه این محتوا از خبرنگاران مگ به شما می گوییم، برای مرینیت ماهی بهره ببرید.

14 روش برای طعم و مزه دار کردن ماهی

روش های مزه دار کردن ماهی

همانطور که در ابتدا هم گفتیم، طعم دار کردن ماهی به روش های مختلف و با استفاده از ترکیبات مختلف از زعفران و آبلیمو گرفته تا سس سویا و سس میسو، انجام می گردد. در ادامه به طور دقیق تر این روش ها را به شما آموزش داده ایم.

1. مرینیت ماهی با زعفران

یکی از اصلی ترین مواد افزودنی که طعم غذا را عالی می نمایند زعفران و آبلیمو هستند که استفاده از آن ها در بین ما ایرانی ها هم خیلی رواج دارد. در این روش، ابتدا باید زعفران را با کمی آب جوش ترکیب کنید و بگذارید دم بکشد و غلیظ گردد. در همین حین، ماهی ها را با مقداری آبلیمو، نمک، فلفل سیاه، پیاز و سیر رنده شده مزه دار کنید و 20 دقیقه در یخچال بگذارید. در آخر، ماهی ها را با زعفران دم نموده آغشته کنید و 30 دقیقه صبر کنید تا ماهی ها خوب طعم بگیرند.

برای خرید زعفران در مثقال های مختلف، می توانید به سوپر مارکت خبرنگاران مراجعه کنید.

2. طعم دار کردن ماهی سفید و سالمون به سبک مدیترانه ای

یک شیوه رایج مدیترانه ای برای مزه دار کردن ماهی، استفاده از ترکیب لیمو، روغن زیتون و گیاهان معطری مثل ریحان و آویشن است که طعم و عطر خیلی لطیفی به ماهی می دهند. از این مواد می توانید برای طعم دار کردن انواع ماهی مثل سالمون و ماهی سفید بهره ببرید.

مواد لازم
آبِ لیمو2 عدد لیموی تازه
روغن زیتونیک سوم پیمانه
آویشن تازه ریز خرد شدهیک قاشق غذاخوری
ریحان تازه، ریز خرد شدهیک قاشق غذاخوری
سیر2 حبه
نمک و فلفل سیاهبه مقدار دلخواه

طرز تهیه:

در یک کاسه، آب لیمو، روغن زیتون، آویشن، ریحان، سیر له شده، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند. مخلوط آماده شده را داخل کیسه زیپ دار یا یک ظرف درب دار بریزید و قطعات ماهی را به آن اضافه کنید. اجازه دهید ماهی ها برای 30 دقیقه الی یک ساعت در مواد مرینیت بمانند تا به خوبی مزه دار شوند.

خواندنی ها

طرز پخت ماهی به روش های مختلف

3. مزه دار کردن ماهی سالمون با خردل و شربت افرا

از ترکیب خردل و شربت افرا شما می توانید یک سس ساده و سریع، اما همه کاره آماده کنید که نه فقط برای طعم دار کردن ماهی (خصوصاً ماهی سالمون) پاسخگو است بلکه یک چاشنی عالی برای انواع سالادها هم محسوب می گردد.

مواد لازم
شیره افرا½ پیمانه
دانه خردل4 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

مواد را در یک کاسه مخلوط کنید و با استفاده از یک فرچه قنادی یا دست، روی ماهی بمالید تا حدی که تمام قسمت های ماهی به سس آغشته گردد. 5 دقیقه صبر کنید تا مزه ی سس به خورد ماهی برود، سپس آن را به روش دلخواه خود، بپزید.

خواندنی ها

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی

4. مرینیت ماهی سرخو با پرتقال، عسل و زنجبیل

ترکیب شیرینی عسل، طعم ترش پرتقال و گرمای زنجبیل، می تواند طعم بسیار خوب و متفاوتی به ماهی بدهد. این ترکیب، به خصوص برای طعم دار کردن ماهی هایی مثل ماهی سرخو، برترین انتخاب هستند.

مواد لازم
آب پرتقال تازه و طبیعینصف پیمانه
عسلیک چهارم پیمانه
آبِ لیموی تازهبه مقدار یک عدد لیمو
سیر تازه2 حبه
سس سویایک چهارم پیمانه
زنجبیل تازهیک قاشق چایخوری

طرز تهیه:

در یک ظرف مناسب، آب پرتقال، عسل، آب لیمو، سیر له شده، سس سویا و زنجبیل رنده شده را با یکدیگر خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند. سپس ماهی را داخل مواد بخوابانید تا زمانی که به خوبی طعم مواد به خورد ماهی بروند.

برای خرید عسل طبیعی و مرغوب می توانید به سوپرمارکت دیجی کالا مراجعه کنید.

5. مزه دار کردن ماهی سفید با شیر نارگیل به سبک تایلندی ها

یکی از شیوه های اصیل مرینیت ماهی در تایلند، استفاده از شیر نارگیل است که طعمی ملایم و خامه ای به ماهی می دهد. از این روش می توان برای انواع ماهی های سفید استفاده کرد.

مواد لازم
شیر نارگیلیک پیمانه
آب لیموی تازه2 قاشق غذاخوری
سس سویایک و ½ قاشق غذاخوری
سس ماهی آماده½ قاشق غذاخوری
فلفل چیلی تایلندی یا هالاپینو (در صورت دلخواه)نصف یک فلفل

طرز تهیه:

در یک ظرف کم عمق، شیر نارگیل، آب لیموی تازه، سس سویا، سس ماهی و در صورت تمایل، فلفل چیلی خرد شده را با هم مخلوط کنید. حدود 15 دقیقه قبل از اینکه ماهی ها را بپزید، فیله های ماهی را در این ظرف قرار داده و آن ها را حسابی در مایه مرینیت بغلتانید تا به خوبی طعم بگیرند.

6. طعم دار کردن ماهی سالمون با لیمو و سیر

یک روش بسیار ساده و رایج برای طعم دار کردن ماهی سالمون، استفاده از ترکیب آبلیمو و سیر است ک در عین ساده بودن، عطر و طعم فوق العاده ای به ماهی می دهد.

مواد لازم
آب لیموی تازه¼ پیمانه
سیر2 حبه
روغن زیتون مرغوبیک قاشق غذاخوری
پوست لیموی رنده شده (فقط قسمت زرد رنگ)یک قاشق چای خوری
نمک½ قاشق چای خوری
فلفل سیاه آسیاب شده¼ قاشق چای خوری

طرز تهیه:

در یک کاسه کوچک، آب لیمو، سیر خرد شده (یا رنده شده)، روغن زیتون، پوست لیموی رنده شده، نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند. سپس فیله ماهی سالمون را در یک ظرف درب دار مناسب یا یک کیسه پلاستیکی زیپ دار قرار دهید و مایه آماده شده را روی آن بریزید. دقت کنید که ظرف یا کیسه به مقدار ای باشد که ماهی کاملا در مایع مرینیت غوطه ور گردد. سپس درب ظرف یا کیسه را محکم ببندید و به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا ماهی به خوبی طعم بگیرد.

7. مرینیت ماهی با سس میسو به سبک ژاپنی ها

مرینیت کردن ماهی با سس میسو (Miso) یکی از روش های محبوب ژاپنی ها برای مزه دار کردن ماهی است. این سس که از ترکیب خمیر میسو سفید، آب لیمو، عسل، روغن زیتون، زنجبیل، سیر و فلفل تهیه می گردد، نه تنها طعم بسیار لذیذی به ماهی می دهد، بلکه باعث می گردد که ماهی بافت نرم و آبداری داشته باشد. این روش میرینت بیشتر برای ماهی های چرب مثل سالمون، ماهی سی بس (Sea bass) یا کاد (Cod) استفاده می گردد.

مواد لازم
خمیر میسو سفید2 قاشق غذاخوری
آب لیمو تازه2 قاشق غذاخوری
عسل یا شکریک قاشق چایخوری
روغن زیتون2 قاشق غذاخوری
سیر رنده شدهیک حبه
زنجبیل رنده شدهنصف قاشق چایخوری (اختیاری)
فلفل قرمزبه مقدار دلخواه

طرز تهیه:

شیوه تهیه این سس هم مثل سایر سس ها به این شکل است که باید همه مواد را با همدیگر ترکیب کنید و ماهی ها را به مدت 30 دقیقه تا یک ساعت داخل این سس و در یک ظرف درب بسته بخوابانید.

8. مزه دار کردن ماهی قزل آلا کبابی با سس سویا

یکی از برترین روش ها برای طعم دار کردن ماهی قزل آلا، استفاده از سس سویا است که طعم شور و کمی شیرین دارد. بر خلاف سایر روش های مرینیت که باید ماهی را قبل از طبخ، چند ساعتی در مواد بخوابانید تا طعم بگیرد، در این شیوه ابتدا باید ماهی را همراه با پیاز سرخ کنید. سپس در حین سرخ شدن ماهی، سس سویای ترکیب شده با پودر زنجبیل، زیره، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و کمی سرکه را روی آن بریزید.

9. طعم دار کردن ماهی جنوب با تمر هندی

ماهی یکی از غذاهای جنوبی بسیار محبوب است و جنوبی ها روش های مختلفی را برای مزه دار کردن و طبخ ماهی دارند. یکی از این روش ها، مرینیت با تمر هندی است که نه تنها بوی زهم ماهی را می گیرد بلکه طعم ترش و خاصی به ماهی می دهد.

مواد لازم
تمر هندی100 گرم
گوجه فرنگی میانه2 عدد
پیازچه50 گرم
پیاز میانهیک عدد
سیر2 تا 3 حبه
زردچوبه½ قاشق چای خوری
پودر پیاز½ قاشق چای خوری
آویشن خشک½ قاشق چای خوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم

طرز تهیه:

  1. ابتدا تمر هندی را با مقدار کمی آب گرم ترکیب کنید و حدود 15 تا 20 دقیقه صبر کنید. وقتی که تمر هندی نرم شد و حالت خمیری پیدا کرد، آن را از صافی رد کنید تا هسته و مواد اضافی اش جدا گردد.
  2. در یک تابه، پیاز را سرخ کنید. وقتی پیاز طلایی شد، سیر خرد شده را به آن اضافه کنید و برای یک دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر سیر بلند گردد. سپس گوجه فرنگی خرد شده و پیازچه را هم به تابه اضافه کنید. وقتی گوجه آب انداخت، زردچوبه، پودر پیاز و آویشن را به مواد داخل تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویه ها آزاد گردد.
  3. در آخر، عصاره تمر هندی که در مرحله اول آماده نموده اید را به همراه نمک و فلفل سیاه داخل تابه بریزید. اجازه دهید سس با حرارت ملایم چند دقیقه بجوشد تا کمی غلیظ گردد. سپس ماهی ها را داخل این سس قرار دهید و درب تابه را ببندید تا ماهی به آرامی روی حرارت ملایم بپزد و طعم سس را به خود بگیرد.

10. طعم دار کردن ماهی با رب انار به شیوه شمالی ها

شمالی ها معمولا ماهی را با رب انار طعم دار می نمایند که باعث می گردد ماهی طعم ملسی به خود بگیرد. در این روش، ابتدا باید 2 قاشق غذاخوری رب انار را با مقداری آب لیمو یا نارنج ترکیب کنید تا رقیق گردد. سپس دو طرف ماهی ها را به رب انار رقیق شده و مقداری زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، دارچین و ادویه مخصوص ماهی آغشته کنید و اجازه دهید ماهی ها برای 30 دقیقه تا یک ساعت داخل یخچال استراحت نمایند.

برای خرید رب انار به صورت آنلاین می توانید به سوپر مارکت خبرنگاران مراجعه کنید.

11. خوش عطر و طعم کردن ماهی با رزماری

رزماری، با عطر و بوی دلپذیری که دارد، خیلی راحت می تواند بوی بد ماهی را از بین ببرد و روی طعم آن، اثر بگذارد. برای استفاده از مزایای این گیاه عطرآگین، فقط کافی است که موقع سرخ کردن ماهی ها، چند شاخه رزماری تازه یا خشک شده را در تابه در کنار ماهی ها قرار دهید تا عطرش آزاد شده و به خورد ماهی ها برود.

12. مزه دار کردن ماهی با زنجبیل

زنجبیل، با طعم تند و تیز و عطر منحصر به فردش، یکی از برترین گزینه ها برای طعم دار کردن ماهی است. فقط کافی است که پیش از پختن ماهی، مقداری پودر زنجبیل یا چند برش از زنجبیل تازه خرد شده را به همراه کمی نمک و فلفل سیاه روی ماهی بپاشید و خوب ماساژ دهید تا تمام ماهی آغشته به ادویه ها گردد. سپس حداقل نیم ساعت صبر کنید تا عطر و طعم زنجبیل جذب ماهی گردد.

13. مزه دار کردن ماهی حلوا سیاه و سفید

ماهی حلوا سیاه و سفید یکی از از خوشمزه ترین ماهی های دنیا است و نیازی به طعم دهی خاصی ندارد. اما در صورت دلخواه می توانید آن را پیش از سرخ کردن در مخلوطی از آرد سفید (یا آرد گندم)، نمک، فلفل سیاه آسیاب شده، زردچوبه و مقدار کمی پودر زنجبیل بغلطانید تا خوش عطر و طعم تر گردد.

14. مزه دار کردن ماهی شیر و ماهی شوریده

برای طعم دار کردن ماهی شیر و شوریده هم فقط کافی است که ماهی را بشویید؛ سپس مقداری سیر تازه رنده شده را به ماهی ها بمالید و حدود 15 دقیقه بماند تا عطر سیر به خورد ماهی برود.

برای سرخ کردن ماهی ها هم به جای استفاده از پودر سوخاری می توانید یک ترکیبی از آرد سنگک (یا آرد سفید یا آرد گندم)، زردچوبه، ادویه کاری (یا ادویه مخصوص ماهی)، پودر سیر، پودر پیاز، پودر پاپریکا، فلفل قرمز و فلفل سیاه آسیاب را آماده کنید و ماهی ها را پیش از انداختن در روغن، یک بار در این مخلوط بغلطانید.

نکات تکمیلی برای طعم دار کردن ماهی

برای اینکه بتوانید ماهی ها را به خوبی مزه دار کنید و همه را از طعم شان شگفت زده کنید، ضروری است که یک سری نکات را نیز در نظر بگیرید که در ادامه به شما می گوییم.

چطور از مایع مرینیت برای طعم دار کردن ماهی استفاده کنیم؟

بعد از اینکه مایع مرینیت ماهی را به یکی از روش های بالا، آماده کردید، اول از همه، باید فیله های ماهی را خوب بشویید و با دستمال کاغذی خشکشان کنید. این کار باعث می گردد که مواد مرینیت به خوبی به سطح ماهی بچسبند.

بعد از آن، فقط کافی است که مواد را به آرامی روی سطح ماهی بمالید و ماهی ها را در یک ظرف مناسب بچینید. سپس درب ظرف را ببندید و آن را داخل یخچال قرار دهید.

مدت زمان لازم برای مزه دار کردن ماهی چقدر است؟

بافت ماهی به مقدار سایر گوشت ها سفت و سخت نیست، بالعکس خیلی هم ظریف و حساس است. بنابراین نباید زمان زیادی آن را داخل مواد بخوابانید، چون طعم مواد را بیش از حد، به خود جذب می نماید که این امر ممکن است برای همه خوشایند نباشد.

به طور کلی، مدت زمان طعم دار کردن، به نوع ماهی و بعلاوه نوع مرینیت هم بستگی دارد اما در اغلب مواقع، بازه زمانی 15 تا 30 دقیقه برای طعم دار کردن ماهی، مطلوب ترین نتیجه را به همراه دارد. البته تا حداکثر یک ساعت را هم می توان برای این کار، در نظر گرفت.

چطور بفهمیم ماهی به انداز کافی طعم دار شده است یا نه؟

برای اینکه بفهمید ماهی ها به خوبی طعم مواد را به خود گرفته اند یا نه، با استفاده از یک قاشق، ناحیه کوچکی در مرکز بافت ماهی را به آرامی بتراشید. اگر که بافت ماهی سفت و غیرشفاف باشد، یعنی به خوبی طعم دار شده و آماده طبخ شدن است.

منابع: channelfish | thebetterfish | foodsaver

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 1 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 1 اردیبهشت 1404 گردآورنده: beauty-of-life.ir شناسه مطلب: 2459

به "14 روش برای طعم و مزه دار کردن ماهی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "14 روش برای طعم و مزه دار کردن ماهی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید