با انواع دسر شب یلدا و طرز تهیه آن ها آشنا شوید

به گزارش مجله زیبایی زندگی، مهمان های شب یلدا را دعوت نموده اید اما نمی دانید چه دسری تهیه کنید؟ نگران نباشید. شما تنها با داشتن مقداری نشاسته و میوه های یلدایی یا مقداری بیسکوییت و ژله می توانید انواع دسرهای یلدایی را تهیه کنید. بعضی از این دسرها مانند مسقطی انار و باسلوق در مدت زمان کمی آماده می شوند. بعضی دیگر نیز مانند چیز کیک کدو حلوایی یا ژله سه رنگ به زمان بیشتری برای آماده شدن احتیاج دارند. در تهیه بسیاری از این خوراکی ها از انار، هندوانه، خرمالو یا کدو حلوایی به عنوان نمادها و میوه های پاییزی استفاده شده است. برای آشنایی بیشتر با انواع دسر شب یلدا و طرز تهیه آن ها، در این مقاله از خبرنگاران مگ همراه ما باشید.

با انواع دسر شب یلدا و طرز تهیه آن ها آشنا شوید

دسر شب یلدا با نشاسته

نشاسته یکی از ساده ترین مواد اولیه برای تهیه انواع دسر است. دسرهایی که با نشاسته تهیه می شوند معمولا باید در یخچال قرار بگیرند تا سفت شوند. در ادامه به معرفی دسرهای مختلف یلدایی با نشاسته و طرز تهیه آن ها اشاره می کنیم.

1. مسقطی انار

اگر زمان محدودی دارید و نگرانی پذیرایی از مهمان هایتان هستید می توانید مسقطی انار را تهیه کنید. تهیه کردن این دسر شب یلدا به یک ساعت و نیم زمان احتیاج دارد.

مواد اولیه برای تهیه مسقطی انار

عنوانمیزان
آب انار طبیعی2 پیمانه
آب سرد1 پیمانه
نشاسته ذرت4 قاشق غذاخوری
شکردوسوم پیمانه
گلابدوسوم پیمانه
کره2 قاشق غذاخوری

مراحل تهیه مسقطی انار

  • نشاسته ذرت را با آب هم بزنید تا صاف و یکدست گردد.
  • قابلمه ای با میزان مناسب انتخاب کنید. نشاسته ذرت و آب انار را از الک رد کنید و داخل قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مواد را دائم هم بزنید تا یک دست شوند.
  • شکر را آرام آرام به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا مواد مسقطی غلیظ شوند. گلاب را اضافه کنید و مجدد هم بزنید.
  • قابلمه را از روی حرارت بردارید و کره را داخل آن بریزید. آن قدر هم بزنید تا کاملا ذوب گردد.
  • مواد مسقطی را درون قالب دلخواه خود بریزید و قالب را در یخچال قرار دهید. پس از یک ساعت مسقطی انار شما آماده است. نوش جان!

2. باسلوق

با تهیه باسلوق دیگر احتیاج نیست چای و دمنوش های خود را با قند یا نبات سرو کنید. طرز تهیه باسلوق ساده است و حدودا به یک ساعت زمان احتیاج دارد.

مواد لازم برای تهیه باسلوق

عنوانمیزان
نشاسته ذرت1.5 پیمانه
آب2.5 پیمانه
کره2 قاشق غذاخوری
گلابنصف پیمانه
شکر1.5 پیمانه
پودر هلنصف قاشق چای خوری
ژلاتین3 قاشق غذاخوری
گلوکز2 قاشق غذاخوری
گردو و پودر نارگیلبه میزان لازم

مراحل تهیه باسلوق

  • آب را آرام آرام به نشاسته اضافه کنید. نشاسته را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام آن را هم بزنید.
  • پودر ژلاتین را در نصف لیوان آب سرد حل کنید.
  • گلاب و هل را به نشاسته اضافه کنید. سپس شعله گاز را کم و ژلاتین را به آن اضافه کنید. مواد را آن قدر هم بزنید تا سفت و خمیری و شوند.
  • گلوکز و کره را به مواد درون قابلمه اضافه و شعله گاز را کم کنید.
  • پس از خنک شدن مواد آن را به شکل گردو در آوردید و در پودر نارگیل بغلتانید. سپس روی باسلوق ها را با گردو تزیین کنید. نوش جان!

3. دسر کدو حلوایی ترکی

دسر کدو حلوایی ترکی را می توان در عرض 2 الی 3 ساعت آماده کرد. این دسر مجلسی با بیسکوییت پتی بور و میزانی خامه تهیه می گردد. به همین علت بافتی شبیه به تیرامیسو دارد.

مواد مورد احتیاج برای تهیه دسر کدو حلوایی ترکی

عنوانمیزان
کدو حلوایی1.5 کیلوگرم
شکر دانه ریز2 پیمانه
بیسکوییت پتی بور2 بسته
پودر نشاسته ذرت5 قاشق غذاخوری
آب سرد1 لیوان
پوست پرتقال رنده شده تازه1 قاشق غذاخوری سر پر
خامه قنادی200 گرم
پودر نارگیل و پودر پستهبه میزان لازک

مراحل تهیه دسر کدو حلوایی ترکی

  • کدو حلوایی را در میزان دلخواه خود برش دهید و قطعه های آن را در قابلمه ای بچینید. سپس میزانی آب به کدو اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید.
  • بیسکوییت پتی بور را در میکسر بریزید تا پودر شوند.
  • پس از پخته شدن کدو حلوایی آن را درون میکسر بریزید تا شبیه به پوره گردد. سپس پوره کدو و شکر را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • در ظرفی دیگر آب سرد را آرام آرام به نشاسته اضافه کنید. پس از حل شدن کامل نشاسته، آن را به قابلمه کدو حلوایی اضافه کنید. رنده پوست پرتقال را نیز به آن ها اضافه کنید. مواد را مدام هم بزنید تا غلیظ شوند. مراقب باشید مواد دسر ته نگیرند.
  • کمی صبر کنید تا مواد دسر خنک شوند. کف قالب مورد نظر خود را چرب کنید. لایه ای از ترکیب کدو حلوایی را روی قالب پخش کنید. روی کدو را با یک لایه بیسکوییت پتی بور بپوشانید. یک لایه خامه نیز روی بیسکوییت پتی بور پخش کنید و روی آن را با ترکیب کدو حلوایی بپوشانید. این روند را تا پایان ادامه دهید تا مواد تمام شوند.
  • روی دسر را با پودر پسته و پودر نارگیل تزیین کنید. سپس قالب دسر را برای یک ساعت در یخچال قرار دهید.
  • بعد از این که دسر سفت تر شد و خودش را گرفت آماده سرو است. نوش جان!

4. لوکوم انار

لوکوم انار شیرینی مراسم های شاد و جشن های مختلف است. شما می توانید در عرض نیم ساعت این شیرینی را برای شب یلدا آماده کنید.

مواد مورد احتیاج برای تهیه لوکوم انار

عنوانمیزان
آب انار1 پیمانه
نشاسته ذرت3 قاشق غذاخوری
وانیلیک چهارم قاشق چای خوری
آبنصف فنجان
شکر یا عسل2 قاشق غذاخوری
پودر نارگیلبه میزان لازم

مراحل تهیه لوکوم انار

  • برای تهیه این دسر شب یلدا ابتدا آب را آرام آرام به نشاسته اضافه کنید. سپس محلول را همراه با آب انار در قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • وانیل را ترکیب نشاسته و آب اضافه کنید. مواد را دائم هم بزنید تا یکدست و غلیظ شوند.
  • مواد لوکوم را در ظرفی بریزید و در یخچال قرار دهید تا سفت گردد.
  • پس از منسجم شدن مواد لوکوم آن ها را به صورت مربع یا شکل دلخواه خود برش دهید و در پودر نارگیل بغلتانید. نوش جان!

5. دسر مگنولیا کدو حلوایی

مگنولیا کدو حلوایی دسری خوشمزه است که می توان آن را در شب های سرد پاییز و جشن های یلدا سرو کرد. این دسر شب یلدا به دو الی سه ساعت زمان احتیاج دارد.

مواد مورد احتیاج برای تهیه دسر مگنولیا کدو حلوایی

عنوانمیزان
کدو حلوایی1 عدد کوچک
بیسکوییت پتی بور1.5 بسته
شکر7 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده2 قاشق غذاخوری
شیر1 لیتر
آرد2 قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت2 قاشق غذاخوری
خامه صبحانه4 قاشق غذاخوری
پودر دارچین1 قاشق غذاخوری
مغز گردوبه میزان لازم

مراحل تهیه دسر مگنولیا کدو حلوایی

  • کدو را همراه با میزانی آب درون قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. اگر کدو شیرین نیست، آن را به تکه های بزرگی تقسیم کنید و پس از چیدن در قابلمه روی آن ها 3 قاشق غذاخوری شکر بپاشید. بعد از نرم شدن کدوها میزانی زعران روی تکه های کدو بریزید.
  • کدوهای پخته را له کنید.
  • شیر، آرد، نشاسته ذرت و 4 قاشق غذاخوری شکر را در قابلمه ای ریخته و مدام هم بزنید. پس از این که غلظت مواد چیزی شبیه به فرنی شد دارچین را به آن ها اضافه کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید. بعد از خنک شدن مواد خامه صبحانه را به آن اضافه نموده و هم بزنید.
  • بیسکوییت ها را خرد کنید. یک لایه از بیسکوییت ها را در لیوان یا جام های سرو دسر بریزید. یک لایه از مواد پودینگ را روی بیسکوییت ها بریزید و روی آن را با لایه از پوره کدو حلوایی بپوشانید. مجدد لایه ای بیسکوییت روی کدو بریزید و مراحل را تکرار کنید.
  • دسر مگنولیا کدو حلوایی شما آماده است. می توانید این دسر را با گردو و پودر دارچین تزیین و سرو کنید. نوش جان!

6. پودینگ انار

پودینگ انار از جمله دسرهایی است که به سرعت آماده می گردد و مواد اولیه ساده ای دارد. حدبیشتر زمان آماده سازی پودینگ انار 20 دقیقه است.

مواد لازم برای تهیه پودینگ انار

عنوانمیزان
آب انار1 پیمانه
نشاسته ذرت2 قاشق غذاخوری
شکر2 قاشق غذاخوری
کره1 قاشق غذاخوری
وانیلیک چهارم قاشق چای خوری
دانه انار1 قاشق غذاخوری

مراحل تهیه پودینگ انار

  • شکر، نشاسته، ذرت و وانیل را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس آب انار را کم کم به آن ها اضافه کنید. مواد را با هم زن دستی هم بزنید تا گلوله گلوله نشوند.
  • مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید و دائم هم بزنید تا مایعی یکدست و غلیظ به وجود آید.
  • پس از این که مواد به غلظتی شبیه به فرنی رسید کره را به آن اضافه کنید و هم بزنید. کره باید کاملا ذوب گردد.
  • پودینگ ها را داخل کاسه یا لیوان دلخواه خود بریزید. دانه های انار را روی آن ها بپاشید. ظرف ها را درون یخچال قرار دهید.
  • پس از چند دقیقه پودینگ شما آماده است. نوش جان!

7. پودینگ کدو حلوایی

پاییز برترین فرصت برای تهیه انواع دسر با کدو حلوایی است. برای تهیه بعضی از این دسرها به کدو حلوایی پخته و برای بعضی دیگر به کدو حلوایی خام احتیاج دارید. شما می توانید پودینگ کدو حلوایی را در کمتر از یک ساعت و برای شب یلدا آماده کنید. در ادامه به مواد لازم برای تهیه پودینگ کدو حلوایی و طرز تهیه آن برای 4 نفر اشاره نموده ایم.

مواد لازم برای تهیه پودینگ کدو حلوایی

عنوانمیزان
شیر2 لیوان
کدو حلوایی300 گرم
شکر100 گرم
نشاسته ذرت2 قاشق غذاخوری
خامه صبحانه100 گرم
گلاب2 قاشق غذاخوری
پودر هلمیزانی
وانیلمیزانی
دارچیننصف قاشق چای خوری

مراحل تهیه پودینگ کدو حلوایی

  • کدو حلوایی را همراه با میزان کمی آب درن قابلمه ای دیگر بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا کدو بپزد. پس از نرم شدن کدو آن را له کنید تا به پوره تبدیل گردد.
  • شیر را آرام آرام به نشاسته ذرت اضافه کنید تا نشاسته کاملا حل گردد.
  • شکر و خامه را به شیر اضافه کنید و هم بزنید تا مایعی یکدست داشته باشید.
  • مواد را درون قابلمه ای بریزید. قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید تا شکر کاملا حل گردد.
  • گلاب، وانیل، زعفران، دارچین، هل و پوره کدو حلوایی را به مواد اضافه کنید.
  • مواد را هم بزنید تا شبیه به فرنی و غلیظ گردد.
  • سپس گاز را خاموش کنید. مواد پودینگ کدو حلوایی را در ظرف های دلخواه خود بریزید و ظرف ها را برای چند دقیقه در یخچال قرار دهید.
  • پس از خنک شدن پودینگ آن را مواد دلخواه خود مانند غنچه گل محمدی و پودر پسته و پودر نارگیل تزیین کنید. نوش جان!

8. تارت کیک هندوانه

نمی گردد شب یلدا را بدون نمادهای آن سپری کرد. تارت کیک هندوانه یکی از برترین و خوشمزه ترین دسرهای یلدایی است که می توان آن را در منزل تهیه کرد.

مواد لازم برای تهیه تارت کیک هندوانه

مواد مورد احتیاج برای تهیه کیک
عنوانمیزان
آردیک ونیم پیمانه
شکرنصف پیمانه
شیر یا ماستنصف پیمانه
روغن مایعیک سوم پیمانه
تخم مرغ2 عدد
بیکینگ پودر1 قاشق چای خوری
وانیلنصف قاشق چای خوری
رنگ خوراکی سبزمیزانی
مواد مورد احتیاج برای تهیه کرم وانیلی
شیریک ونیم پیمانه
نشاسته ذرت1 قاشق غذاخوری
آرد1 قاشق غذاخوری
شکر2 قاشق غذاخوری
خامه صبحانه1 قاشق غذاخوری
وانیل1 قاشق چای خوری

مراحل تهیه تارت کیک هندوانه

  • تخم مرغ، شکر و وانیل را 5 دقیقه با همزن برقی هم بزنید. سپس ماست (شیر) و روغن را آرام آرام به مواد اضافه کنید و هم بزنید. دقت کنید هم زدن بیش از حد باعث شل شدن مواد شما می گردد.
  • آرد و بیکینگ پودر را با یکدیگر ترکیب و سپس الک کنید. سپس مخلوط آرد را همراه با میزانی رنگ خوراکی سبز به مواد اضافه کنید.
  • ابتدا فر را روشن کنید تا گرم گردد. سپس قالب دلخواه خود را چرب کنید و مایه تارت را درون آن بریزید. قالب را برای 30 دقیقه درون فر با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید.
  • تا کیک شما بپزد می توانید کرم وانیلی را آماده کنید. شکر و نشاسته را درون قابلمه ای بریزید و شیر سرد را آرا م آرام به آن اضافه کنید تا گلوله گلوله نگردد.
  • قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید مواد را مدام هم بزنید تا به غلظت فرنی برسد. وانیل را به مواد اضافه کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید. پس از ولرم شدن مواد خامه را به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
  • برای تهیه بریلو (ماده براق روی تارت) یک سوم پیمانه شکر را با یک قاشق غذاخوری نشاسته مخلوط کنید. یک سوم پیمانه آب سرد و یک قاشق غذاخوری آب لیمو را با مواد ترکیب کنید. مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید تا مانند فرنی غلیظ شوند. پس از خنک شدن میزانی رنگ قرمز به آن اضافه کنید.
  • کیک را از فر بیرون بیاورید. پس از خنک شدن کیک آن را کرم وانیلی و بروله قرمز تزیین کنید. برای دانه های هندوانه از شکلات چیپسی بهره ببرید. تارت شما آماده است. نوش جان!

دسر شب یلدا با بیسکوئیت

بیسکوییت هایی مانند پتی بور همواره در دسترس هستند و می توان با استفاده از آن ها دسرهای مختلفی تهیه کرد. بیشتر دسرهای یلدایی که با بیسکوییت آماده می شوند به زمان کمی احتیاج دارند. در ادامه به این دسرها اشاره نموده ایم.

9. توپک کدو حلوایی

توپک های کدو حلوایی را می توان با چای یا انواع دمنوش شب یلدا سرو کرد. طرز تهیه این دسر شب یلدا آسان است و می توانید در کمتر از یک ساعت آن را در منزل آماده کنید.

مواد لازم برای تهیه توپک کدو حلوایی

عنوانمیزان
کدو حلوایی1 پیمانه
بیسکوییت پتی بور1 بسته
شکر2 قاشق غذاخوری
پودر دارچین و زنجبیل1 قاشق چای خوری
گردو5 عدد

مراحل تهیه توپک کدو حلوایی

  • کدو را مکعبی خرد کنید و روی آن 2 قاشق غذاخوری شکر و میزانی پودر دارچین بپاشید. کمی آب درون قابلمه بریزید و صبر کنید کدو بپزد. پس از پخته شدن کدو آن را پوره کنید.
  • بیسکوییت پتی بور را پودر و گردوها را نگینی خرد کنید.
  • پودر بیسکوییت، گردو و پودر دارچین و زنجبیل را با کدو ترکیب کنید.
  • دست های خود را کمی چرب کنید و مواد را به شکل توپک هایی با اندازع دلخواه در آورید. می توانید با استفاده از پودر نارگیل یا کنجد توپک های کدو حلوایی را تزیین کنید. نوش جان!

10. پارفه انار و گردو

پارفه نوعی دسر سرد فرانسوی است که معمولا با خامه، تخم مرغ، شکر و … آماده می گردد. برای تهیه پارفه انواع میوه تنها به تکه های خرد شده آن میوه احتیاج دارید.

مواد لازم برای تهیه پارفه انار و گردو

عنوانمیزان
بیسکوییت ساقه طلایی یا پتی بور15 عدد
ماست یونانییک پنجم پیمانه
شیر عسلییک سوم قوطی
دانه انار2 قاشق غذاخوری
گردو4 عدد

مراحل تهیه پارفه انار و گردو

  • بیسکوییت ها و گردوها را خرد کنید.
  • در ظرفی ماست و شیر عسلی را یکدیگر مخلوط کنید.
  • یک لایه بیسکوییت در لیوان سرو بریزید. سپس یک لایه مخلوط شیر عسلی و ماست و مجدد یک لایه بیسکوییت. لیوان ها را به همین صورت پر کنید.
  • در نهایت پارفه ها را با دانه های انار تزیین کنید. نوش جان!

11. چیز کیک خرمالو

اگر به فر دسترسی ندارید اما می خواهید برای شب یلدای خود دسری خوشمزه آماده کنید نگران نباشید. شما می توانید چیز کیک خرمالو را در منزل تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه چیز کیک خرمالو

عنوانمیزان
بیسکوییت پتی بور4 بسته
کره150 گرم
خامه صبحانه200 گرم
پودر شکر5 الی 7 قاشق غذاخوری
وانیلیک چهارم قاشق چای خوری
پنیر ماسکارپونه200 گرم
خرمالو5 عدد
گردو8 عدد
پودر دارچین1 قاشق چای خوری
ژله آلوئه ورا2 بسته
پودر ژلاتین3 قاشق غذاخوری
آب جوش3 پیمانه

مراحل تهیه چیز کیک خرمالو

  • بیسکوییت ها را آسیاب نموده و کره را به روش بن ماری ذوب کنید. سپس این دو مواد را با یکدیگر ترکیب کنید.
  • کف قالب دلخواه خود را چرب کنید یا نایلونی کف آن پهن کنید. بیسکوییت ها را درون قالب بریزید.
  • قالب را برای دو ساعت در یخچال قرار دهید.
  • خرمالوها را همراه با پودر دارچین میکس کنید.
  • پودر ژلاتین را در یک سوم آب و به روش بن ماری حل کنید.
  • پنیر ماسکارپونه، خامه صبحانه، پودر ژلاتین و مخلوط خرمالو و دارچین را با یکدیگر ترکیب کنید و روی بیسکوییت بریزید. مواد را دو ساعت در یخچال قرار دهید.
  • ژله آلوئه ورا را با آب جوش ترکیب کنید و صبر کنید تا کمی خنک گردد.
  • دو خرمالو را برش دهید و روی مواد درون قالب بچینید. ژله خنک شده را روی مواد بریزید و قالب را برای 1 ساعت در یخچال قرار دهید. چیز کیک خرمالوی شما آماده است. نوش جان!

12. چیز کیک انار

چیز کیک ها را می توان در کمتر از یک ساعت آماده کرد. مهم ترین مواد برای تهیه این دسر شب یلدای خوشمزه بیسکوییت پتی بور و پنیر خامه ای است. در ادامه با طرز تهیه چیز کیک انار و مواد اولیه مورد احتیاج آن برای 10 نفر آشنا می شویم.

مواد مورد احتیاج برای تهیه چیز کیک انار

عنوانمیزان
بیسکوییت پتی بور1 بسته
کره گیاهی100 گرم
پنیر لبنه یا ماسکارپونه یا خامه ای100 گرم
خامه قنادی200 گرم
ژله آلوئه ورا1 بسته
ژله انار1 بسته

مراحل تهیه چیز کیک انار

  • کره را به روش بن ماری ذوب کنید. بیسکوییت های پتی بور را خرد کنید تا شبیه به آرد شوند. بیسکوییت و کره را با یکدیگر مخلوط کنید تا شبیه به خمیری یکدست گردد.
  • قالب دلخواه خود را چرب کنید یا کف آن را با سلفون بپوشانید. بیسکوییت ها را درون قالب بریزید و با گوشت کوب روی آن فشار دهید. قالب را برای 20 دقیقه در یخچال قرار دهید.
  • ژله آلوئه ورا را با 1 لیوان آب جوش به روش بن ماری ذوب کنید تا شفاف گردد.
  • پنیر و خامه را با همزن برقی هم بزنید تا کاملا فرم بگیرند.
  • کمی صبر کنید تا ژله آلوئه ورا به دمای محیط برسد. پنیر و خامه را به آن اضافه کنید و هم بزنید. مخلوط به دست آمده را روی بیسکوییت های پتی بور بریزید. قالب را مجدد نیم ساعت درون یخچال قرار دهید.
  • ژله انار را نیز همراه با یک لیوان آب جوش و به روش بن ماری گرم کنید. نصف لیوان آب سرد به ژله انار اضافه کنید. قالب را از یخچال خارج کنید. ژله انار را روی مواد بریزید. مجدد قالب را درون یخچال قرار دهید. پس از نیم ساعت چیز کیک شما آماده است. نوش جان!

13. چیز کیک کدو حلوایی

در کنار هر کدام از خوراکی های شب یلدا می توانید چیز کیک کدو حلوایی را نیز آماده کنید. تزیین این کیک به سلیقه شما بستگی دارد و می توانید برای تزیین آن از انواع آجیل بهره ببرید.

مواد لازم برای تهیه چیز کیک کدو حلوایی

عنوانمیزان
پوره کدو حلوایی1 پیمانه
مارمالاد کدو حلوایینصف پیمانه
بیسکوییت پتی بور2 بسته بزرگ
کره100 گرم
پنیر خامه ای100 گرم
خامه قنادی100 گرم
وانیل1 قاشق چای خوری
ژله آلوئه ورانصف بسته
آب جوش1 لیوان

مراحل تهیه چیز کیک کدو حلوایی

  • بیسکوییت ها را پودر و با کره ذوب شده ترکیب کنید.
  • بیسکوییت ها را در قالب دلخواه خود بریزید و قالب را در یخچال قرار دهید.
  • پنیر خامه ای، شکر، وانیل، خامه و پوره کدو حلوایی را با یکدیگر ترکیب کنید.
  • ژله آلوئه ورا را در یک لیوان آب جوش حل کنید. پس از خنک شدن آن را نیز به مخلوط پنیر اضافه کنید.
  • قالب را از یخچال بیرون آورید، ترکیب مواد را روی بیسکوییت ها بریزید و سطح آن را صاف کنید.
  • چیز کیک کدو حلوایی خود را با مارمالاد تزیین کنید. نوش جان!

14. دسر موس انار

دسرهای شب یلدا بسیار متنوع هستند. شما بسته به مواد اولیه ای که در منزل دارید می توانید انواع دسر را تهیه کنید. موس انار یکی از این دسرهای ساده و خوشمزه است.

مواد مورد احتیاج برای تهیه موس انار

عنوانمیزان
ژله انار2 بسته
آب جوش2 لیوان
خامه صبحانه200 گرم
پنیر خامه ای200 گرم
پودر قند2 قاشق غذاخوری
شیر2 لیوان
ژله آلوئه ورا2 بسته

مراحل تهیه موس انار

  • پودر ژله انار را درون ظرفی ریخته و آن را با یک لیوان آب جوش ترکیب کنید. ژله ها را به روش بن ماری حل کنید تا محلولی یکدست داشته باشید.
  • خامه صبحانه، پنیر خامه ای، پودر قند و 1 لیوان شیر را با یکدیگر ترکیب کنید. پس از خنک شدن ژله مواد را به آن اضافه کنید و از الک یا صافی رد کنید.
  • پودر ژله آلوئه ورا را با یک لیوان آب جوش و 1 لیوان شیر ترکیب کنید.
  • قالب دلخواه خود را انتخاب کنید و کف آن را چرب کنید یا با سلفون بپوشانید. یک لایه ژله انار را داخل قالب بریزید. قالب را درون یخچال قرار دهید تا ژله انار نیم بند گردد. سپس مخلوط ژله آلوئه ورا را روی ژله انار بریزید و قالب را در یخچال قرار دهید. این روند را تکرار کنید تا قالب کاملا پر گردد.
  • قالب را درون یخچال قرار دهید. پس از دو ساعت دسر موس انار شما آماده است. نوش جان!

دسر شب یلدا با ژله

چه سن کمی داشته باشید چه جزو گروه میانسالان باشید نمی توانید دست رد به سینه ژله ها بزنید. برای شب یلدا شما می توانید انواع دسر شب یلدا را با ژله تهیه کنید. پاناکوتا و دلی بیتس فرانسوی از پرطرفدارترین دسرهای ژله ای شب یلدا هستند.

15. پاناکوتا خرمالو

پاناکوتای خرمالو طرز تهیه آسانی دارد و می توانید در منزل آن را برای شب یلدا و در منزل آماده کنید.

مواد لازم برای تهیه پاناکوتای خرمالو

عنوانمیزان
خرمالو3 عدد
شکر1 قاشق غذاخوری
شیر1 پیمانه
وانیلکمی
خامه صبحانه2 قاشق غذاخوری
خامه صبحانه2 قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین1 قاشق غذاخوری
آب سردیک چهارم لیوان

مراحل تهیه پاناکوتای خرمالو

  • خرمالوها را با استفاده از میکسر کاملا له کنید.
  • شیر و شکر را با یکدیگر مخلوط کنید و در قابلمه ای بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. وانیل و خامه را نیز به مواد اضافه کنید.
  • ژلاتین را با میزانی آب و به روش بن ماری حل کنید. سپس آن را نیز به مخلوط شیر اضاقه کنید.
  • پودر خرمالو را درون قابلمه بریزید و مواد را با یکدیگر ترکیب کنید.
  • ظرف دلخواه پاناکوتای خود را انتخاب کنید. مواد را درون آن بریزید. ظرف ها را 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا مواد خود را بگیرند. پس از سفت شدن پاناکوتا آن را سس شکلات یا … سرو کنید. نوش جان!

16. ژله هندوانه ای یلدایی

شب یلدا برترین فرصت استفاده از تمام اجزای هنداونه است. به عنوان مثال شما می توانید با استفاده از پوست هندوانه انواع ژله هندوانه ای را تهیه کنید.

مواد مورد احتیاج برای تهیه ژله هندوانه ای یلدایی

عنوانمیزان
هندوانه (با پوست)2 کیلوگرم
شکر50 گرم
ژلاتین20 ورق

مراحل تهیه ژله هندوانه ای یلدایی

  • هندوانه ها را با استفاده از چاقویی تیز از وسط نصف کنید. گوشت هندوانه را از پوست آن جدا کنید و درون میکسر بریزید تا ترکیبی شبیه به پوره به دست آید.
  • پوره هندوانه را از صافی رد کنید. 50 میلی لیتر از آب هندوانه را درون قابلمه ای کوچک بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
  • در این فاصله ورقه های ژلاتین را در میزانی آب خیس کنید.
  • پس از این که آب هندوانه به جوش آمد شکر و ژلاتین را به آن اضافه کنید.
  • مخلوط به دست آمده را درون پوست هندوانه بریزید و پوست ها را در یخچال قرار دهید.
  • بعد از سفت شدن ژله ها می توانید آن ها را به شکل دلخواه خود برش دهید و نوش جان کنید.

17. ژله سه رنگ

ترکیب رنگ ژله سه رنگ برای شب یلدا ترکیب رنگ هندوانه است. در ادامه به مواد مورد احتیاج و مراحل تهیه این دسر شب یلدا اشاره نموده ایم.

مواد مورد احتیاج ژله سه رنگ

عنوانمیزان
ژله آلوئه ورا1 بسته
ژله هندوانه1 بسته
ژله کیوی1 بسته
چیپس شکلاتبه میزان لازم
اناربه میزان لازم
آب جوش3 لیوان
شیر1 لیوان

مراحل تهیه ژله سه رنگ

  • ژله کیوی را در 1 لیوان آب جوش حل کنید. سپس 1 لیوان آب سرد به آن اضافه کنید. به میزان 5 قاشق از این ژله را در لیوانی بریزید. سپس باقی ژله را در ظرف های دلخواه خود بریزید. ظرف ها را داخل یخچال قرار دهید.
  • ژله آلوئه ورا را نیز با در 1 لیوان آب جوش حل کنید. کمی صبر کنید تا ژله خنک گردد. سپس 1 لیوان شیر سرد به آن اضافه کنید. سپس ظرف ژله را در یخچال قرار دهید.
  • ژله هندوانه را نیز مانند ژله کیوی درست کنید. یک قاشق از آن را درون ظرف دیگری بریزید. شکلات چیپسی را به ژله اضافه کنید.
  • ژله آلوئه ورا را روی ژله کیوی بریزید و ظرف را در یخچال قرار دهید. پس از نیم ساعت ژله هندوانه را نیز به ژله های قبلی اضافه کنید.
  • بعد از حدود نیم الی یک ساعت ژله سه رنگ شما آماده است. نوش جان!

18. دسر مورب

اگر اولین شب یلدای مشترک شما و همسرتان است یا برای شب یلدا عروس و دامادی را به منزل خود دعوت نموده اید می توانید دسر مورب را تهیه کنید.

مواد مورد احتیاج برای تهیه دسر مورب

عنوانمیزان
ژله آلوئه ورا1 بسته
ژله طالبی1 بسته
شیر2 لیوان
شکر4 قاشق غذاخوری

مراحل تهیه دسر مورب

  • ژله آلوئه ورا را در یک لیوان آب گرم بریزید و آن را به روش بن ماری در اب حل کنید. 2 قاشق شکر را به ژله اضافه کنید.
  • پس از خنک شدن ژله شیر را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  • ژله را در لیوان بریزید. لیوان را به صورت کج در یخچال قرار دهید. پس از حدود نیم ساعت ژله شما سفت می گردد.
  • همین مراحل را برای ژله طالبی نیز طی کنید.
  • لیوان را از یخچال بیرون آورید. ژله طالبی را به آن اضافه کنید و مجددا لیوان را به صورت مورب در یخچال قرار دهید.
  • پس از سفت شدن ژله ها روی آن ها میزانی دانه انار بریزید. دسر مورب شما آماده است. نوش جان!

19. دسر لبو و ژله بستنی

گاهی هرقدر هم هوا سرد باشد نمی توان از خوردن بستنی دست کشید. مخصوصا اگر این بستنی در انواع دسر شب یلدا استفاده شده باشد.

مواد لازم برای تهیه دسر لبو و ژله بستنی

عنوانمیزان
ژله آلوئه ورا300 گرم
ژله سیب ترش100 گرم
بستنی کاراملینصف لیوان
عصاره لبونصف لیوان

مراحل تهیه دسر لبو و ژله بستنی

  • نصف ژله آوئه ورا را با 1.5 لیوان آب جوش مخلوط کنید. عصاره لبو را با نصف لیوان آب خنک مخلوط نموده و به ژله اضافه کنید.
  • محلول ژله را در قالب دلخواه خود بریزید و آن را در یخچال قرار دهید.
  • ژله سیب ترش را با روش معمولی در آب حل نموده و به ژله قبلی اضافه کنید.
  • به جای مانده ژله آلوئه ورا را با دوسوم لیوان آب جوش ترکیب کنید. کمی صبر کنید تا محلول خنک گردد. بستنی کاراملی را به محلول حاضر اضافه کنید و روی ژله قبلی بریزید. مجدد قالب را در یخچال قرار دهید. پس از نیم الی یک ساعت ژله شما آماده است. نوش جان!

20. دسر دلی بیتس فرانسوی

اگر از خوردن لبوی پخته خسته شده اید نگران نباشید. شما می توانید از لبو برای تهیه دسر دلی بیتس فرانسوی بهره ببرید.

مواد مورد احتیاج برای تهیه دسر دلی بیتس فرانسوی

عنوانمیزان
لبو150 گرم
آب لبونصف پیمانه
پودر ژلاتین2 قاشق غذاخوری
وانیلیک چهارم قاشق چای خوری
دنت کاراملی1 عدد
شیر عسلی3 قاشق غذاخوری
خامه صبحانهنصف یک بسته
پودر قند2 قاشق غذاخوری
شیریک چهارم پیمانه

مراحل تهیه دسر دلی بیتس فرانسوی

  • ژلاتین را با روش بن ماری ذوب کنید.
  • لبو را با میزانی آب بپزید و سپس با استفاده از میکسر آن را پوره کنید.
  • وانیل، دنت کاراملی، شیر عسلی، خامه صبحانه، پودر قند و شیر را به لبو اضافه کنید و هم بزنید. در نهایت ژلاتین را به مواد اضافه کنید. مواد دسر دلی بیتس در قالب دلخواه خود بریزید و قالب را در یخچال قرار دهید.
  • پس از 4 ساعت دسر شما آماده است. نوش جان!

سخن آخر؛ شب یلدا را نمی توان بدون دسر و خوراکی های مختلف سپری کرد. بسیاری از این دسرها را می توان در عرض یک الی دو ساعت و در منزل آماده کرد. برای تهیه دسر شب یلدا کافی است یکی از میوه های فصل، بیسکوییت، ژله یا نشاسته را در دسترس داشته باشید. در این مقاله 20 دسر شب یلدا را به شما معرفی کردیم که شما می توانید آن ها را در منزل و بدون فر تهیه کنید.

منبع

allrecipes.com

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 31 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 31 اردیبهشت 1404 گردآورنده: beauty-of-life.ir شناسه مطلب: 2471

به "با انواع دسر شب یلدا و طرز تهیه آن ها آشنا شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با انواع دسر شب یلدا و طرز تهیه آن ها آشنا شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید