نشانه های هک شدن کامپیوتر

به گزارش مجله زیبایی زندگی، همواره آسوده نیست بتوانید بفهمید چه زمانی کامپیوتر شما هک شده است و خیلی سخت می توان این اتفاق را تشخیص داد. اما در اینجا نشانه هایی وجود دارد که می تواند دسترسی داشتن شخصی به کامپیوتر شما را افشا کند.

نشانه های هک شدن کامپیوتر

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، بنابراین به موارد زیر توجه کنید و اگر هر یک از آن ها برای شما نیز رخ داده است، احتمال هک شدن کامپیوتر شما بیشتر از سایر موارد است.

ناگهان سرعت عملکرد کم می گردد

اگر اخیرا سرعت کامپیوتر شما و یا اتصال به اینترنت آن کندتر از گذشته شده است، این امکان دارد شخصی از قدرت کامپیوتر و یا پهنای باند اینترنتتان استفاده می نماید. بسیاری از هکرها با نصب و اجرای یک اپلیکیشن در پس زمینه کامپیوتر قربانیان، منابع را در اختیار می گیرند و باعث کاهش سرعت همه چیز می شوند.

البته در اینجا به جز هک شدن کامپیوتر شما، دلایل دیگری نیز می تواند برای این کاهش سرعت وجود داشته باشد. کامپیوترها بعضا به خاطر قدیمی بودن نیز با کاهش سرعت روبرو می شوند؛ به همین دلیل ما تنها افت ناگهانی را می توانیم ملاک هک شدن کامپیوتر قرار دهیم. اگر در طول روز این اتفاق برای شما افتاد، بدان معناست که چیزی مشکوک در جریان است. همین قضیه در خصوص سرعت اتصال به اینترنت نیز صدق می نماید. اگر بیش از حد معمول و بدون استفاده از آن، سرعت اینترنت شما کم شد، این بدان معناست که پهنای باندتان در حال ربوده شدن است.

ظاهر شدن برنامه های جدید

هکرها می توانند بر روی کامپیوتر شما به نصب برنامه بپردازند؛ بنابراین می توانند به راحتی کارهای خطرناکی انجام دهند. کارهایی نظیر راه اندازی بات نت ها که می توانند اطلاعات بانکی و کارت های اعتباریتان را بدزدند، کامپیوترتان را خاموش نمایند و تمامی اطلاعاتی که به دردشان می خورد را استخراج نمایند. در مواقعی که شما باید شک کنید، نوار ابزار جدیدی به چشم می خورد، هشدارهای آنتی ویروس ناآشنایی دیده می گردد، پاپ آپ های عجیب و غریبی نمایان می شوند و همچنین مرورگرهای جدیدی با انواع هشدارها پدیدار می شوند.

این می تواند وسوسه انگیز باشد که شما برنامه هایی که همواره می خواستید را اتفاقی در کامپیوتر خود پیدا کنید؛ به خصوص اگر آن ها تازه، جدید و یا گران قیمت باشند. بنابراین به خاطر داشته باشید که برنامه هایی را بر روی کامپیوتر خود نصب نموده اید و مواظب هر چیز مشکوکی که می بینید باشید.

غیرفعال کردن آنتی ویروس

برنامه آنتی ویروس شما باید در همه زمان فعال و در حال اجرا باشد. شما می توانید آیکون آن را در تسک بار کامپیوترتان نیز ببینید. اگر آن متوقف شد و یا قادر به اجرای آن نیستید، این احتمال وجود دارد که یک هکر آن را غیر فعال نموده و کنترلش می نماید. از آنجایی که آنتی ویروس می تواند نشانه خوبی باشد تا شما را متوجه یک حمله کند، فکر خوبیست که شما روزانه و یا هفتگی کامپیوترتان را با آنتی ویروس اسکن کنید و البته از یک نسخه کامل آنتی ویروس قدرتمند با آپدیت های روزانه و هفتگی بر روی دستگاهتان بهره ببرید.

عدم توانایی در ورود

شما ممکن است هزاران بار وارد کامپیوتر خود شده باشید ولی حالا پسوردتان کار نمی نماید. در وهله نخست، محتمل است شما یک کلمه را اشتباه زده باشید، پس این بار با دقت بیشتری کوشش کنید تا شاید مشکل شما حل گردد. اما اگر باز هم پیروز به ورود نشدید، احتمال هک شدن کامپیوتر شما زیاد است.

اگر درب ورود کامپیوترتان بر روی شما قفل شده، این بدان معناست که شخصی به آن نفوذ نموده و برای اینکه آزادی عمل بیشتری را در اختیار داشته باشد، جلوی دسترسی شما را گرفته است.

فعالیت های حجیم

زمانی که با کامپیوتر فعالیت می کنید، عواملی در حال فعالیت در پس زمینه سیستم عامل آن هستند که این امری طبیعیست. اما اگر شما کامپیوترتان را روشن کردید و دیدید چیزی بیشتر از حد معمول در حال فعالیت است، ممکن است چیزی مشکوک وجود داشته باشد.

اگر نشانگر ماوس شما، زمانی که آن را لمس نمی کنید حرکت می نماید و یا اگر در هیستوری مرورگر شما آدرس هایی یافت می گردد که هرگز به آنجا سر نزده اید، یا اینکه وقتی یک کار ساده همانند چک کردن ایمیل را انجام می دهید و هارد دیسک شما به شدت در حال اجرا کار است، تمامی این ها می تواند نشانه هایی از هک شدن کامپیوتر شما باشد.

البته که در این بین استثنا نیز وجود دارد. به عنوان مثال ممکن است تکان خوردن ماوس به خاطر در حال اتمام بودن باتری آن باشد. یا اینکه فرزندان شما بدون اطلاع شما دست به کامپیوتر زده اند و از مرورگر اینترنت استفاده نموده اند. تسک منیجر ویندوز و یا اکتیویتی مانیتور مک را چک کنید، چرا که به شما یاری می نماید برنامه های پر مصرف را شناسایی کنید.

ناتوانی در خاموش کردن

اگر شخصی کامپیوتر شما را کنترل کند، میخواهد که همچنان کنترل را در دست داشته باشد و این بدان معناست که کامپیوتر شما نیز بایستی روشن بماند. اگر نمی توانید طبق روال عادی و همیشگی کامپیوترتان را خاموش کنید، این امکان وجود دارد که کسی جلوی این کار را می گیرد.

همچنین طول کشیدن مدت زمان بسیار زیاد برای خاموش شدن نیز می تواند نشانه خطرناکی باشد، چرا که هکر می خواهد کمی زمان بخرد تا بتواند کارهای خود را برای انجام در زمانی دیگر ذخیره کند.

دوستان شما فعالیت های زیادی را گزارش می دهند

آیا دوستانتان اخیرا به شما گفته اند که ایمیل ها و پیغام های متنی عجیب و غریب زیادی را برای آن ها می فرستید؟ این می تواند یک نتیجه داشته باشد و آن هم هک شدن کامپیوتر شماست. ارسال لینک های مسموم، یکی از بدیهی ترین چیزهایی است که هکرها از این راه می کوشند تا اشخاص آشنا با شما را نیز هک نمایند. در واقع هکرها لینک های خطرناکی را به ایمیل های شما اضافه می نمایند.

گاهی اوقات شاید حتی ایمیل ارسالی را ببینید که هیچگاه آن را نفرستاده اید، اما از کامپیوتر شما فرستاده شده است. بنابراین هر کسی که به شما در این خصوص گزارش داد، فورا همه چیز را آنالیز کنید.

درخواست های دسترسی

بسته به تنظیمات امنیتی شما، برنامه ها ممکن است احتیاجمند درخواست مجوز دسترسی باشند. گاهی اوقات این اجازه دسترسی به وسیله فایروال شما ارسال می گردد. گاهی اوقات آن ها اجازه می خواهند تا به اجرا درآیند و یا شاید آن ها احتیاج داشته باشند تا از اطلاعات دیگر برنامه ها نیز استفاده نمایند. هر چیزی که اجازه دسترسی بخواهد و برای شما نا آشنا باشد، یک علامت هشدار دهنده است.

این سخت نیست که شما دست رد به سینه این درخواست ها بزنید، بنابراین چند ثانیه وقت صرف خواندن آن پیغام کردن ارزشش را دارد. مواظب برنامه هایی باشید که هیچگاه حتی اسم آن ها را نیز نشنیده اید.

معاملات اقتصادی جعلی

این می تواند بسیار خطرناک باشد. اگر متوجه تحرکات اقتصادی (هرچند کم) در حساب های بانکی خود شدید، این می تواند نشانه ای برای دزدیده شدن اطلاعات بانکی شما باشد.

اگر این نشانه ها را دیدیم باید چه کار کنیم؟

این موارد همگی هشداری هستند تا همه چیز را بیشتر از گذشته جدی تر بگیرید. این 9 مورد می توانند بسیار خطرناک باشند، اما به طبع همگی دارای راه حلی هستند.

اگر کامپیوتر و یا ارتباط اینترنتی شما سنگین و کند بود، حتما باید تمامی موارد مورد احتیاج را چک کنید. تسک منیجر کامپیوترتان را چک کنید و همچنین از نسخه کامل یک آنتی ویروس بهره ببرید. و در سرانجام تمامی داده های ورودی و خروجی شبکه های ارتباطی را نیز آنالیز کنید.

منبع: اقتصاد ایران
انتشار: 31 تیر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: beauty-of-life.ir شناسه مطلب: 195

به "نشانه های هک شدن کامپیوتر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نشانه های هک شدن کامپیوتر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید