دستور پخت شیر برنج مجلسی و خوشمزه
به گزارش مجله زیبایی زندگی، شیر برنج، دسری مقوی و لذیذ است که به دو صورت گرم و سرد سِرو می گردد و می توان آن را در زمرهٔ غذاهای کامل برشمرد. زیرا ترکیباتی چون انواع پروتئین، ویتامین (بالاخص خانواده ویتامین B) و مواد معدنی را در خود نهفته دارد. در اغلب کشورها از این غذای خوش طعم با نام فرنگی پودینگ برنج یاد می گردد و دوست داران بی شماری در سراسر دنیا دارد. تا به امروز هیچ منبع معتبری بطور دقیق، مبدأ پیدایش رسپی شیر برنج را اعلام ننموده است اما حدس ها نشان می دهد؛ طرز تهیه شیر برنج از کشورهای آسیایی به قاره های دیگر سفر نموده و دچار گوناگونی شده است. جنوب شرقی آسیا را میعادگاه طعم های عجیب شیر برنج می دانند زیرا رسپی پودینگ برنج در این کشورها کاملا انحصاری است.
شیر برنج سنتی کشور چین بنام Ba Bao با شربت قند، آجیل و میوه، لوبیا قرمز و گوشت برای مراسم سال نو تهیه می گردد. در اندوزی شیر برنج سیاه طبخ و سِرو می گردد. در فیلیپین و تایلند نیز پودینگ برنج شکلاتی و موزی طرفداران زیادی دارد. حال آنکه، دستور پخت شیر برنج پرتقالی در کشور اسپانیا بسیار مرسوم است و به آمریکای جنوبی نیز سفر نموده است. بطور کلی باید دانست پایهٔ مشترک کلیهٔ دستورهای پخت شیر برنج شامل برنج پخته شده و چسبناک، شیر و شکر است که باتوجه به سنت ها و ذائقه مردم منطقه ها مختلف جغرافیایی، موارد دیگری نیز به آن افزوده می گردد تا آشپزی در اقلیم های مختلف به تکامل برسد. با ما همراه باشید با اولین و ساده ترین دستور پخت شیر برنج که پایهٔ تمامی رسپی های جهان محسوب می گردد. در این مقاله از بلاگ خبرنگاران با ما همراه باشید.
طرز تهیه شیر برنج ساده ایرانی
شیر برنج ساده ایرانی به شیربا نیز معروفیت دارد و طرز تهیهٔ آن بسیار آسان است.لازم به ذکر است مواد اولیه زیر مناسب تعداد 2 نفر و زمان لازم برای پخت، حداقل 90 دقیقه در نظر گرفته شده است.
مواد اولیه
- برنج 1 پیمانه
- شیر 1 لیتر
- شکر ½ پیمانه
- گلاب 1 قاشق غذاخوری
- پودر هل 1 قاشق چای خوری
- برنج مرغوب ایرانی را به مدت حداقل 2 ساعت بخیسانید.
- سپس برنج را روی حرارات ملایم قرار داده تا آب آن به آرامی خشک و برنج چسبناک گردد.
- شیر را به برنج افزوده و اجازه دهید مواد با هم پخته شوند. تا زمانی که شیر برنج به لعاب مناسب برسد.
- سپس شکر و پودر هل را به شیر برنجی که به غلظت کافی رسیده است، بیافزایید.
- در صورتی که مطمئن هستید زمان لازم پخت شیر برنج سپری شده است؛ ظرف را از روی شعله برداشته و گلاب را به شیر برنج اضافه کنید و مواد را در حالی که داغ است، به ظرف دیگری منتقل کنید.
- در کشور ما استفاده از ادویه هایی چون دارچین، زنجبیل، جوز هندی یا طعم دهنده هایی چون شیرهٔ انگور و خرما یا پودر پسته، گردو، بادام درختی و نارگیل برای تزئین شیر برنج مرسوم است اما پودینگ برنجی که در اغلب رستوران و هتل های اروپا و آمریکا سِرو می گردد؛ در واقع همان شیر برنجی است که با انواع مربا یا مارمالات، سس های میوه ای و شکلاتی، کشمش و انواع مغزهای آجیل و برش های کوچک میوه تزئین شده است! بنابراین می توانید برای زیباتر کردن ظاهر شیر برنج از کلیه مواد معرفی شدهٔ فوق، بهره ببرید.
حتما بخوانید: راه های تشخیص برنج مرغوب و نا مرغوب
طرز تهیه شیر برنج خامه ای انگلیسی
دستورالعمل های اولیهٔ پودینگ برنج در ابتدا وایت پات نامیده می شد که استفاده از آن بسیار آسان و در کشورهای انگلستان و ایرلند مرسوم بود. اما به علت طعم فوق العادهٔ خامه، مقبول ذائقهٔ سخت پسند آمریکایی ها نیز واقع شد و مدتی بعد، شیر برنج خامه ای به منوی رستوران ها و هتل های آمریکا افزوده شد. حال اگر از تجربهٔ طعم های نو و خاص هراسی ندارید یا تمایل دارید شمایل لوکس تری از شیر برنج را تهیه و مزه کنید؟ کافیست دستور پخت شیر برنج خامه ای یا همان شیر برنج انگلیسی را دنبال نموده و به ذائقه خود تنوع ببخشید.
مواد اولیهٔ زیر برای تهیه شیر برنج انگلیسی (شیر برنج خامه ای) به تعداد 2 نفر و زمان لازم برای پخت، حداقل 90 دقیقه در نظر گرفته شده است.
- برنج دانه کوتاه 1 پیمانه
- شیر 1 لیتر
- خامه ½ پیمانه (در صورت تمایل 1 پیمانه)
- شکر ½ پیمانه
- شیر و برنج را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی پخته گردد.
- پس از آنکه مواد به غلظت مناسب رسید، شکر را افزوده و اجازه دهید شیر برنج دَم بکشد.
- پس از اینکه شیر برنج به غلظت کافی رسید، خامه را به مواد اضافه کنید و کامل هم بزنید، تا بافت شیر برنج یک دست گردد.
- پس از اینکه مواد کمی سرد شد آن را به ظرفی دیگر منتقل نموده و با ادویه ها، قطعات میوه، خشکبار (انواع آجیل دلخواه) شیر برنج اروپایی خود را تزئین کنید.
- در نظر داشته باشید پخت شیر برنج کار سختی نیست به شرط آنکه تمامی مراحل فوق و نکات زیر را به درستی انجام دهید.
حتما بخوانید: برنج قهوه ای چیست؟
فوت های کوزه گری عالی شدن شیر برنج
- برای ممانعت از سرریز شدن مواد، حتما روی ظرف، درب و یک قاشق چوبی درون ظرف قرار دهید.
- کوچکترین شعله گاز را برای دَم کردن شیر برنج انتخاب کنید چراکه نباید به نقطه جوش برسد.
- مدت زمان لازم برای دَم کردن شیر برنج حداکثر 15 دقیقه است.
- استفاده از شعله پخش کن در تمامی مراحل الزامی است.
- از آنجائیکه طبع این دسر، سرد است لذا برای کاهش سردی بدن از ادویه های گرمی چون هل، زنجبیل، دارچین یا پودر پسته و گردو برای تزئین استفاده می گردد.
- بعلاوه با افزودن انواع شیرین کننده های گرم مانند شیره انگور، خرما و شهد افرا، می توانید اندازه شیرینی شیر برنج را بهنگام سِرو تغییر دهید.
حتما بخوانید: فواید و خواص برنج قهوه ای
جدول ارزش غذایی شیر برنج
نام ویتامین | میزان در 100 گرم | نام ویتامین | میزان در 100 گرم |
ویتامین A | 27.33 میکروگرم | تیامین (B1) | 0.05 میلی گرم |
ویتامین D | 0.00 میکروگرم | ریبوفلاوین (B2) | 0.19 میلی گرم |
ویتامین E | 0.03 میلی گرم | نیاسین (B3) | 0.23 میلی گرم |
ویتامین K | 0.20 میکروگرم | کولین (B4) | 16.01میلی گرم |
ویتامین C | 0.24 میلی گرم | پانتوتنیک اسید (B5) | 0.49 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0.05 میلی گرم | فولات (B9) | 5.57میکروگرم |
ویتامین B12 | 0.52 میلی گرم | روی | 0.63 میلی گرم |
کلسیم | 118.88 میلی گرم | مس | 0.02 میلی گرم |
آهن | 0.11 میلی گرم | منگنز | 0.20 میلی گرم |
منیزیم | 15.64 میلی گرم | سلنیم | 2.44 میکروگرم |
فسفر | 102.85 میلی گرم | پتاسیم | 148.74 میلی گرم |
سدیم | 45.91 میلی گرم | کالری موجود در 100 گرم شیر برنج معادل 111 کالری است. |
کلام آخر
شیر برنج بعنوان یک غذای راحت پَز و خوش مزه برای رسیدن به جهانی مدرن و ثبت لحظات مجذوب کننده، جهت سختی در طول تاریخ طی نموده است! ردپای این کوشش مُصرانه را می توان در نمونه های فرهنگی-هنری زیر یافت:
در متون مقدس بودایی آمده است که آخرین وعده غذایی گوتاما (بودا) قبل از روشنگری، یک کاسه بزرگ پودینگ برنج بود که به وسیله دختری به نام سوجاتا برای او آماده شد.
در ادبیات دوران ویکتوریا و ادواردین ، پودینگ برنج معمولاً در زمره غذاهای مقرون به صرفه ، ساده و آشنا قرار داشت که اغلب برای بچه ها یا معلولان سرو می شد.
چارلز دیکنز نیز در رابطه با رفتار ناپایدار در داستان (بچه دبستانی) می گوید: وقتی به او گوشت گوسفند پخته نمی دادند ، آنها به او پودینگ برنج می دادند.
بنابراین شیر برنج یا همان پودینگ برنج نه تنها یک غذای کم ارزش و ساده نیست! بلکه معنا و تأثیر خود را در طول تاریخ ثبت نموده است. حال با این رویکرد که امروزه هیچ مسئله ای با وجود اینترنت سخت نسیت و از دید مردم جهان پنهان نمی ماند! شما نیز می توانید برای لذت بردن از طعم های نو، طرز تهیه شیر برنج خاص خود را ابداع و در اینترنت ماندگار کنید.
منبع: اسنپ مارکت