طرز تهیه مرغ جرک؛ جوجه کباب مخصوص جامائیکایی
به گزارش مجله زیبایی زندگی، در مجموعه غذای ملل، با دستور پخت یکی از غذاهای دنیا به آن کشور سفر می کنیم. امروز با طرز تهیه غذای تند مرغ جرک، به جامائیکا در دریای کارائیب سفر خواهیم کرد.
هوس یک غذای تازه و بین المللی به سرتان زده است؟ از غذاهای همیشگی خسته شده اید؟ نگران نباشید، به آشپزخانه بروید و وسایل خود را آماده کنید. آشپزی یکی از برترین و انرژی بخش ترین فعالیت هایی است که می توان در فضای امن خانه انجام داد. آشپز درون خود را بیدار کنید و غذایی متفاوت و لذیذ برای خود و اعضای خانواده بپزید تا روزی مملو از هیجان و عطر و طعم سفر به یکی از نقاط جهان را رقم بزنید.
خبرنگاران میخواهد هرروز با انتشار یک دستور پخت از جهان متنوع غذاهای بین المللی، شما را راهی سفری به سراسر قاره ها کند. امروز قرار است به کشور جزیره ای جامائیکا در قاره آمریکا سفر کنیم و یک غذای لذیذ با نام اصلی جرک چیکن (Jerk Chicken ) را بپزیم که در ایران به نام های مرغ جِرک یا مرغ گریل تند مشهور است. غذایی که در واقع، یک جوجه کباب کارائیبی است و با طعم بی نظیر خود، هوش از سر شما خواهد برد.
مرغ جرک چیست؟
جرک (Jerk) به ترکیبی از ادویه جات و بعلاوه یک روش آشپزی اطلاق می شود و با یادگیری آن می توانید به سادگی طعم و مزه های جامائیکایی را در خانه خود، خلق کنید. جرک چیکن، مرغ جرک یا مرغ گریل تند جامائیکایی با این روش، به وسیله سیر، دارچین، جوز هندی، فلفل فرنگی و آویشن مزه دار شده و معمولا روی چوب درخت فلفل پیمنتو یا درخت گردو یا زغال، کباب و پخته می شود.
خاستگاه مرغ جرک
خاستگاه مرغ جرک، درست مانند دیگر غذاهای کارائیبی به غرب آفریقا برمی شود؛ مکانی که گوشت، قبل از پخته شدن با انواع ادویه جات تند و آتشین، مزه دار می شد.
درباره اصطلاح جرک و خاستگاه آن، دو تئوری اصلی وجود دارد؛ طبق یکی از آن ها، این اصطلاح از کلمه شارکوی (charqui) که به زبان اسپانیایی به معنای گوشت خشک است، می آید. اما بیشتر جامائیکایی ها بر این باور هستند که لغت جرک از یک روش آشپزی سرچشمه می گیرد. در زبان جامائیکایی، جِرکینگ (Jerking) به معنای برگرداندن و چرخاندن مرتب گوشت است.
مواد لازم
برای 10 نفر
- 1 قاشق غذاخوری پودر فلفل شیرین
- 1 قاشق غذاخوری پودر آویشن
- نیم قاشق چای خوری فلفل قرمز تند
- نیم قاشق چای خوری فلفل سیاه تازه سابیده شده
- نیم قاشق چای خوری مریم گلی آسیاب شده
- سه چهارم قاشق چای خوری جوز هندی آسیاب شده
- سه چهارم قاشق چای خوری پودر دارچین
- 2 قاشق غذاخوری پودر سیر
- 1 قاشق غذاخوری شیره قند (ملاس)
- یک چهارم لیوان روغن زیتون
- یک چهارم لیوان سویا سس
- سه چهارم لیوان سرکه سیب
- نیم لیوان آب پرتغال
- 2 عدد فلفل دلمه هابانرو یا فلفل هندی نگینی خردشده
- 3 عدد فلفل سفید پوست کنده و نگینی خردشده
- 2 تا 3 کیلوگرم سینه مرغ
دستور پخت
1. برای مزه دار کردن مرغ، تمام مواد ذکرشده را در یک کاسه بزرگ بریزید و کاملا با هم مخلوط کنید. روی آن را بپوشانید و به مدت یک شب در یخچال قرار دهید تا مرغ ها کاملا با مواد مزه دار شوند.
2. مرغ ها را از یخچال دربیاورید و به سیخ بکشید. سپس آن ها را روی باربیکیو یا منقل روی حرارت میانه، کباب کنید. زیر و رو کردن و چرخاندن مداوم مرغ، به یک دست کباب شدن آن یاری می نماید.
ویدیو
سفر به جامائیکا طعم مرغ جِرک
یک جرک خوب، باید هم زمان دارای طعم های شیرین و تند باشد. این تناقض ساده و در عین حال پیچیده از شیرینی شیره قند در کنار تندی فلفل های هندی حاصل می شود. خوردن این جوجه کباب مخصوص جامائیکایی به افرادی که به طعم های تند عادت ندارند، اصلا توصیه نمی شود.
مخلوط بقیه ادویه جات کارائیبی، مزه ای منحصربه فرد و خاص به مرغ گریل تند جامائیکایی می بخشد که در یک کباب معمولی به هیچ وجه حس نمی شود. گوشت جرک، حداقل باید به مدت چهار ساعت مزه دار و ترد شود، تا جایی که به راحتی بتوان با یک قاشق تکه های مرغ را برید.
مزه دار کردن مرغ جرک بیشتر یک هنر است تا پیروی از یک دستور پخت خاص. سرآشپزهای حرفه ای نیز برای درست کردن این غذا بیشتر به تجربه خود از مقدار مواد لازم متکی هستند. زمانی که خودتان مشغول تهیه این غذای لذیذ هستید، روی منقل، مرغ را مدام زیر و رو کنید تا کباب نسوزد. ترکیبی که از آن برای مزه دار کردن مرغ استفاده نموده اید را می توان پس از جوشاندن به عنوان یک سس بسیار لذیذ برای کباب استفاده کرد.
شما می توانید در بخش نظرات این مقاله از تجربه های پختن هریک از غذاهای بین المللی ارائه شده در مجموعه 50 غذای خوشمزه جهان برای ما و دیگر علاقه مندان به آشپزی ملل بنویسید یا از غذاهای خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: کجارو / lonelyplanet