علی رغم شایعات انویدیا شاید گرافیک RTX 4090 Ti را فراوری کند
به گزارش مجله زیبایی زندگی، اگرچه شایعات حاکی از آن است که گرافیک های سری Ada انویدیا مدل تایتان نخواهد داشت اما این احتمال وجود دارد که گرافیک RTX 4090 Ti را در آینده ببینیم.

اینطور که به نظر می رسد، انویدیا در ساخت گرافیک مدل تایتان با معماری ساخت Ada با مسئله ای جدی روبرو شده است. به گونه ای که شایعه شده این شرکت اصلا نمی خواهد برای این معماری، گرافیکی با مدل تایتان طراحی کند.
اگر به خاطر داشته باشید، یک هفته قبل بود که شنیدیم انویدیا کار ساخت RTX 4090 Ti را شروع نموده است. اما این گرافیک به 600 الی 700 وات انرژی برای فعالیت و بعلاوه یک خنک کننده بسیار بزرگ احتیاج داشت که طبق شنیده ها، 4 اسلات را اشغال می کرد.
حالا گفته می گردد فرایند فراوری این کارت گرافیک متوقف شده چرا که ظاهرا اگر تست ها ادامه پیدا می کرد، این کارت از داغ شدن زیاد، نابود می شد. حالا هم یکی از معروف ترین افشاگران حوزه سخت افزار یعنی kopite7kimi مدعی شده مدل تایتان از سری RTX 40 شاید هیچوقت عرضه نگردد.
اگر این خبر حقیقت داشته باشد، به این معناست که انویدیا دیگر احتیاجی به فراوری چنین محصولی نمی بیند. چون در حال حاضر RTX 4090 به مقدار کافی قدرتمند ظاهر شده که از مدل تایتان نسل گذشته هم بهتر باشد، خبرها و شایعات هم نشان می دهد کارت های این سری عملکرد بهتری در مقایسه با کارت های مبتنی بر معماری RDNA 3 شرکت رقیب یعنی AMD خواهند داشت. بنابراین انویدیا بدون مدل تایتان هم به نظر می رسد کار خود را انجام داده باشد.
البته این افشاگر یک توییت دیگر هم در توییتر منتشر نموده و مدعی شده که انویدیا شاید با تمام این تفاسیر، در فکر عرضه گرافیک RTX 4090 Ti در ماه های پیش رو باشد. RTX 4090 Ti در صورتی که واقعا انویدیا قصد فراوری آن را داشته باشد به احتمال زیاد باید 10 الی 20٪ سریع تر از RTX 4090 باشد و از 18176 هسته پردازشی کودا، توان مصرفی 475 وات و تا 2.95 گیگاهرتز فرکانس بوست بدون اورکلاک بهره ببرد. (درون RTX 4090 شاهد 16384 هسته CUDA با حداقل سرعت 2.23 گیگاهرتز و حداکثر سرعت 2.52 گیگاهرتز هستیم). این چیزی است که انتظار می رود مشکل خاصی از لحاظ داغ شدن بیش از حد نداشته باشد.
AMD هم به عنوان اصلی ترین و به عبارتی دیگر تنها رقیب انویدیا در زمینه فراوری گرافیک میخواهد ماه آینده از کارت های سری RX 7000 خود که مبتنی بر معماری RDNA 3 هستند رونمایی کند. اگرچه انتظار می رود RX 7900 XT به عنوان قدرتمندترین کارت گرافیک تیم قرمز از RTX 4090 ضعیف تر باشد، اما این شانس برای AMD وجود دارد که با ایجاد تعادل بین قیمت و عملکرد پردازشی، RX 7900 XT را به عنوان یک پرچم دار ارزشمند راهی بازار کند.
به نظر می رسد عرضه گرافیک RTX 4090 Ti تا حدودی هم بستگی به AMD دارد. اگر این شرکت بتواند گرافیکی را راهی بازار کند که حتی در یک بخش بهتر از RTX 4090 یا نزدیک به آن باشد، احتمال عرضه RTX 4090 Ti هم قوت می گیرد. با این حال فعلا به نظر می رسد فراوری مدل تایتان متوقف شده تا زمانی که انویدیا بتواند به تصمیم قابل قبولی برسد.
منبع: NotebookCheck
منبع: دیجیکالا مگ